Vučić naredio da se organizuju ekipe privatnih batinaša jer nije siguran da će većina policajaca krenuti na svoje komšije i sugrađane

Čini se da su protesti doživeli svoj vrhunac, a po prvi put smo na ulicama mogli videti i policiju u punoj opremi za razbijanje demonstranata. Međutim, ono što su svi prisutni primetili je da u narodnoj miliciji ne postoji tolika euforija baš da tuku svoje komšije, a pogotovo jer su svi iz Beograda. Naravno, među policijom je dosta nezadovoljnih platom, ali i napredovanjem u službi dosta osoba koje dolaze iz "stranke".

Aleksandar Vučić ovo vrlo dobro zna, a čuo je i informacije sa terena o tome kako policija nije htela da bije demonstrante i kako je ležerno pristupila zadatku. 

Sledeći put, želi da bude spreman, pa je naredio da se organizuju ekipe privatnih batinaša, koji treba da razbijaju demonstracije umesto policije. 

Nije sigurno da li će se oni naći u uniformama policije ili kao civili. 

Policija će mirno stajati sa strane, dok će najveći deo zadatka obavljati baš ti batinaši. 

Poznato je da Srpska napredna stranka koristi različite slične ekipe kada su lokalni izbori u pojedinim mestima, a i ranije je pisano o privatnim batinašima koji su odvodili demonstrante.

Da li će se predsednik Srbije drznuti na ovakav potez?  I da li će mu to biti kobna greška? 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji