ALEKSANDAR VUČIĆ NIJE MIRNO SPAVAO: Posle ulaska protestanata u RTS, saradnici nisu mogli da ga smire, besneo i slao agresivne preteće SMS poruke

Nakon trosatne blokade zgrade RTS, žandarmerija je jednog po jednog isterala sve demonstrante, a među poslednjima su izađli lideri Saveza za promene. Protestanti su onda posedali ispred zgrade u Aberdanovoj ulici i počeli da dovikuju policiji "IDITE NA KOSOVO" i "UHAPSITE VUČIĆA". Sve ono što je ministar Stefanović izjavio na vanrednoj konferenciji je bila laž, a on se dva puta pojavljivao u uživo prenosu na Pinku po direktnoj naredbi Aleksandra Vučića.

Navodno, predsednik Srbije je bio mnogo besan što su demonstranti uopšte uspeli da uđu u zgradu RTS, da se to nije smelo dozvoliti i da sada moraju da vade svoja "gov*a" i da vide šta dalje. Više od pola sata je slao SMS poruke, dok njegovi najbliži saradnici ćute i nisu znali kome ih šalje. Posle toga, krenuo je da izdaje naređenja šta ko treba da radi i da svaku zgradu mora policija braniti, ali tako što neće biti vidljiva, već da se sakriju negde u zgrade i tu budu u slučaju da demonstranti krenu. Zatim je ministar policije napadnut zašto ne postoji dobra atmosfera u policiji i izdato je naređenje da polovina policijskih snaga dobije imaginarne bonuse kako bi se smirilo njihovo nezadovoljstvo. Naradno, misle da policiju mogu kupiti novcem. 

Takođe, naređeno je da od nedelje 10 časova, angažuju svoje snage kako bi ispred svakog maksija i svake pijace postavili štandove Srpske napredne stranke i vršili promociju, ali i na taj način iritirali narod koji nije za vlast.

Potom je odlučeno da preko Telekom servisa (Prva, O2, Kurir i ostalo) krenu sa jačim spinovanjem protiv opozicionih lidera. Odlučeno je da se priča proširi i van Djilasa i Boška Obradovića na one druge manje, a najviše na samostalnu poslanicu Mariniku Tepić.

Zabraniti na svaki način organizovani dolazak iz drugih gradova na demonstracije u Beograd, preko komunalne policije koja bi sklanjala autobuse sa puteva zbog vanrednih tehničkih pregleda.

Tražiti od marketing agencije da uradi još nekoliko video spotova koja bi služila kao promocija Aleksanda Vučića nižoj i srednjoj klasi u Srbiji. 

Izgleda da je i Aleksandar Vučić shvatio da je ovo konačan obračun i u slučaju da demonstranti dobiju na masovnosti, može doći u opasnost da spadne sa vlasti. 

Sledi nam proleće prepuno političke bure. U skupštini ne postoji glas opozicije, dok ne postoji ni opozicionih medija. Međutim, sve više starijih ljudi koristi facebook i druge društvene mreže, gde mogu videti šta se zaista dešava i da čuju opoziciju putem mnogih youtube kanala. 

Dokle će na vlasti moži da izdrži Aleksandar Vučićć?

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji