PRIVATNA VOJSKA OD POVERENJA: Aleksandar Vučić poslao organizovao proverene stranačke specijalce da se suprostave građanima koji protestuju na ulicama

Na poziv Saveza za Srbiju (SzS) građani su u nedelju protestovali ispred zgrade Predsedništva, da bi potom, nešto posle 15h, na poziv Boška Obradovića krenuli u šetnju do policijske stanice u Ulici despota Stefana. Građani su se razišli oko 18 časova nakon što je Obradović vlastima dao rok da do ponedeljka u 15h oslobodi uhapšene zbog upada na RTS.

To je suma sumarum sadržaj nedeljnog protesta opozicije koji ništa specijalno nije doneo, sem naznaka da Srbija može da dočeka vrelo proleće. Napravljena je određena tzv "kritična masa" koja može da nosi naredne proteste koji su se evidentno radikalizovali. Po prvi put je na ulice izašla i policija u ovolikom broju. Ako dobro pogledate, većina policajaca iz prvog reda su uplašeni i spuštaju pogled. Niko nije ni pomislio da se u Srbiji poslednje veliko batinjanje desilo 2010. godine kada se održavala gej parada. Za poslednjih DEVET godina zapošljeno je dosta mladih snaga koje nemaju iskustvo sa primenom sile tokom demonstracija. 

I opet, kao što smo prethodno pisali, posvrđene su naše sumnje da će se organizovati batinaške ekipe verne predsedniku Srbije, jer Aleksandar Vučić nema poverenja u policiju iz Beograda. O tome pročitajte ovde. 

Danas su anonimne snage hapsile mlade pristalice opozicije u centru grada, dok su bili u kafiću. Sve su to ispratile i pristalice Dragana Đilasa, ali su ipak kasno reagovali kada su mladići već odvedeni u stanicu 29. novembar. I pored toga što se pretpostavlja da su ih uhapsili inspektori u civilu, oni nisu želeli da se identifikuju i pokažu svoje značke. Sa druge strane njihov odgovor je bio takav da su uzeli mobilne telefone i snimali Dragana Đilasa koji je otvoreno iskazivao svoj bes zbog hapšnja. Pogledajte naredni video.

Osim ovog incidenta, mnogi građani su prepoznali Vučićeve pristalice batinaše iz Pančeva koji su bili u masi naroda rasporedjene oko skupštine. Oni sigurno nisu bili pripadnici policije i pitanje je šta su tražili među okupljenim narodom jer su samo mogli da izazovu incident. 

Dok su po okolnim zgradama građani primetili čak i snajperiste.

Dakle, opšte je poznato kako policija nije ni malo uz Vučića i ministra Stefanovića, kako ne žele da tuku svoje sugrađane i kako postoji prećutni dogovor oko bojkota obezbeđivanja ovih demonstracija. Kada bi vlast naredila da udari po okupljenim građanima, pitanje je šta bi se zaista dogodilo.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji