EVROPA JE OVO ZABORAVILA: VUČIĆ I ŠEŠELJ u džipu na koji je ZAKAČENA LOBANJA

Iako je danas jedan od onih koji propagiraju demokratiju, evrointegracije, toleranciju i međunacionalno pomirenje, Aleksandar Vučić je 90-ih bio izraziti radikal, i aktivno je, rečima i delima, učestvovao u borbi protiv muslimana.

Jednom prilikom je aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa liderom radikala Vojislavom Šešeljom išao po Bosni džipom, a na haubi je bila pričvršćena lobanja. Neki mediji prenose da je reč o plastičnoj lobanji iz kabineta za biologiju, a portal Klix.ba i drugi bosanski mediji pisali su da je reč o "lobanji ubijenog Bošnjaka".

Iako se sada predstavljaju kao žestoki rivali, ranije su Vučić, Nikolić i Šešelj zajedno obilazili i ratišta. Tako je u maju 1995. godine, lider radikala u društvu svojih "vojvoda", među kojima su bili Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić obišao sarajevsko ratište u Ilijašu, Vogošći i na Grbavici.  

Tada su Šešelj, Nikolić i Vučić umalo izgubili glavu, dok su se vozili džipom vojvode Vaska Vidovića sa lobanjom na kojoj je plava kaciga UNPROFOR-a. 

Samo nekoliko metara delilo je Šešelja i njegove sledbenike, među kojima su bili bivši i sadašnji predsednik Srbije, od pogibije. Ne znajući ko se nalazi u džipu na čijoj se haubi nalazila pričvršćena lobanja, borci 1. brigade Armije RBiH su iz vogošćanskog naselja Ugorsko ispalili su protivoklopnu raketu "maljutku" na vozilo, a ona ga je promašila za samo nekoliko metara.

U videu koji je nastao neposredno posle napada, Vojislav Šešelj, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, sa okupljenim ljudima pričaju o ovom događaju, i o tome da li su zaista automobil gađali maljutkom ili ne. 

- Maljutka je opasna. Onda je to puka slučajnost. Znaš kakav je to idiot bio koji je gađao. Mora da mu se tresla ruka - rekao je Šešelj tada, dok je sadašnji predsednik Srbije stidljivo potvrđivao.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji