CNN poručio: Neka se zna da je srpska omladina najpametnija na svetu

Pored toga što smo dobri, pa u skoro svim sportovima, još smo i najpametniji, barem tako kaže američka televijzija CNN.

Ova televizija je objavila ekskluzivan prilog o uspesima srpskih matematičara i naglasili da imamo najpametniju omladinu na svetu.

Doktor Dejvid Loren je objavio studiju gde – ako se iizračunaju stanje, broj stanovnika i uslovi – Srbija predstavlja vrhunac obrazovanja, jer postiže zavidan procenat na svetskim takmičenjima.

Loša strana, koju nije zaboravio da istakne voditelj CNN-a, jeste to što većina ovih omladinaca odlazi iz zemlje i studije nastavlja u inostranstvu. Čini se da je izvoz pameti najveći upravo u Srbiji.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji