SRBI RADE ZA 400, NEMCI ZA BAR 2.000 EVRA! Kad pogledate koliko šta košta tamo, a koliko kod nas, pobesnećete!

Identični proizvodi, iste prodavnice, različita zemlja i različita cena. U Srbiji po pravilu skuplje plaćamo za iste proizvode nego u Nemačkoj!

Ukoliko se zabavite upoređivanjem cena za identične proizvode u Srbiji i Nemačkoj, zaključićete kako je u Nemačkoj neke proizvode moguće kupiti i za tri puta manje novca nego u Srbiji. To je naručito primetno kada se obrati pažnja na cene proizvoda namenjenim bebama i maloj deci. 

Kod nas na primer, u zavisnosti od proizvođača, teglica hrane za decu košta i do 219 dinara, dok u nemačkoj ista ta teglica, istog proizvođača košta 0,75 centi (90 dinara). Isti slučaj je i sa sokovima za decu. Za isti sok majke u Nemačkoj daju 0,75 centi (90 dinara), dok majke u Srbiji za isti taj sok daju na sniženju 149 dinara, dok je regularna cena 179 dinara. 

Takođe, kako kaže iskustvo tviteraša, kokosovo mleko kod nas košta od 450 do 600 dinara, dok u Nemačkoj košta 20-30 evra. Isti slučaj je i sa Levi's džins pantalonama. Dok mi u Srbiji za njih izdvajamo 8-12.000 dinara, u Nemačkoj koštaju 20-30 evra. 

U vintidž šopovima, kako kažu tviteraši, mogu da se nađu i za osam evra.

Prosečna zarada u Srbiji iznosi oko 50.000 dinara (416 evra), dok ona u Nemačkoj iznosi oko 2.000 evra. 

Razlika između ove dve cifre je, kao što svi možemo da vidimo, ogromna. I kako je onda moguće u zemlji sa nižim platama i do četiri puta prodavati skuplje proizvode? 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top