ĆERKA VUKA BOJOVIĆA: Moj otac je umro od tuge za sinovima koje su mediji predstavili kao najveće kriminalce!

Moj otac je umro u snu. Našla sam ga jutros oko šest sati. Doživeo je kraj mirno, tiho i dostojanstveno. Mnogo muka ga je za života snašlo, prošao je satanizaciju svoje dece, izgubio je sina, od svega toga jednostavno se ugasio kao sveća, nije mogao više. Ovako počinje svoju tešku priču slikarka Marija Bojović, ćerka Vuka Bojovića, direktora Beo zoo-vrta, koji je preminuo juče ujutru u 74. godini.

Najveći ljubitelj životinja u Srbiji nije ostavio samo porodicu da za njim pati, tuga se osećala i u „Vrtu dobre nade“. Zaposlene i volontere zatekli smo u suzama, a njegovog psa sklupčanog u kancelariji.

- Pas Jagoš, belgijski ovčar, oseća da mu je gazda preminuo. Tačno zna da se nešto dešava, celog jutra sedi u kancelariji, sklupčan i tužan, čak mu se u očima skupljaju suze - pričaju volonteri zoo-vrta i sami žaleći Vukovu smrt. Posetioci kažu da su i vukovi nemirni i da zavijaju za svojim Vukom.

Godinama je bolovao od hronične opstruktivne bolesti pluća, a poslednjih nekoliko dana bio je prehlađen.

- Otac je dugo mučio muku s plućima, evo i sad da je živ, rekao bi svima: „Ugasite cigare, nemojte da pušite.“ Razboleo se još 2007. godine kad je štrajkovao glađu, a onda i kad je Luka uhapšen. Bilo mu je teško, ali se držao, sve dok ga pre nekoliko dana nije uhvatila ta prehlada. 

Pogoršalo mu se stanje, bio je slab, ali je uzimao terapiju i koristio je kiseonik. Čak mu se dan-dva pred smrt poboljšalo stanje. Mislili smo da će biti bolje, ali ujutru se tata samo nije probudio - priča potresena Marija i dodaje da je veče pre smrti s ocem pričala sasvim uobičajeno, ni ne pomišljajući da joj je to poslednji razgovor s njim. Sahrana Vuka Bojovića biće u ponedeljak, u 15.30, na Novom groblju, a očekuje se da će Grad organizovati i komemoraciju.

U jednom od intervjua Vuk je rekao: „Kad je moja omiljena životinja, majmun Sami, umro, sahranio sam ga u zoološkom vrtu, a tu počiva i moj pas Laki. Voleo bih, kad umrem, da tu sahrane i moje srce. Tad bih počivao srećan“ - rekao je Bojović.

Njegova ćerka Marija kaže da je Vuku mesto pored sina Nikole.

- Otac će biti sahranjen pored Nikole na Novom groblju. Tu mu je mesto. Nikakve aleje velikana, nikakve ideje pored Samija, biće upokojen pored svog sina - kaže Marija.

Vukov sin Luka Bojović, koji je u zatvoru Španiji optužen za više ubistava, juče ujutro pozvao je kući kako bi čuo oca, ali ga je zatekla tužna vest.

- Luka se sam javio jutros, malo posle tatine smrti. Kad je pozvao, imao je šta i da čuje. Eto, želeo je da razgovara s ocem, da vidi kako je, znao je da mu je bilo teško kad su poslednji put razgovarali - kaže Marija.

BIOGRAFIJA

• Rođen je u Pljevljima, u Crnoj Gori, 1940. godine

• Diplomirao je i magistrirao vajarski odsek Fakulteta likovnih umetnosti 

• Na čelu „Vrta dobre nade“ bio punih 28 godina i za to vreme „životinjsko carstvo“ je obogaćeno za više od 2.500 životinja

• Napisao je monografiju zoološkog vrta

• Njegov mlađi sin Nikola ubijen je u aprilu 2013. u centru Beograda

• Stariji sin Luka nalazi se u zatvoru u Španiji, tereti se za višestruka ubistva

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top