SEĆATE LI SE JOVANE I SRĐANA SA RTS: Tada je Jovana u miniću oduzimala dah. Tijanić im dao otkaz jer nije htela sa njim!

Poslednjih nedelja je javnos uzbuđena zbog prelaska voditeljskog para Jovane i Srđana sa televizije Pink na Prvu. Ovo sigurno predstavlja transfer ove decenije, kada je u pitanju televizija, transfer koji je možda i više odjeknuo od prelaska celokupnog Granda.

Sada imamo situaciju o kojoj se danima priča. Jovana i Srđan su dali otkaz na televiziji Pink i rešili su da probaju novi poćetak na drugoj televiziji, uz skuplju produkciju i više ulaganja. Navodno, Jovana i Srđan su odavno neraspoloženi zbog odnosa ružičaste televizije prema njima, dok će na Prvoj oni biti prave zvezde. Više puta su protestvovali zbog "naređenih" gostovanja od strane vlasnika televizije PInk. Nisu želeli da vode razgovor sa D.J. Vučićevićem, pa kad je on trebao da gostuje, to bi radio neki drugi voditelj po želji Željka Mitrovića. 

Ali kako su započeli svoju karijeru? Podsetimo se kako je to izgledalo na RTS-u.

"Prava istina je da mi nismo napustili Jutarnji program, već da nas je Tijanić skinuo. Dobili smo poziv od Mitrovića. Došli smo na sastank iz radoznalosti. Kada smo čuli njegovu ponudu, mi smo odmah prihvatili", otkrila je jednom prilikom Jovana Joksimović razlog zašto su prešli sa javnog servisa na komercijalnu televiziju Pink. Naravno, i novac je dosta uticao na njihovu odluku, jer je Željko Mitrović tada deliko šakom i kapom. 

Naravno, tada ih je RTS dobro zavrnuo, jer im je obećavao kule i gradove, ali kada su shvatili o čemu se radi, brže bolje su prihvatili uslove Mitrovića i prešli na drugu televiziju: “Već od ponedeljka Jovana i ja nećemo raditi. Završili smo sa ustajanjem. Spremni smo za novu emisiju, tok-šou program koji će početi da se emituje na jesen. Tok-šou će se odnositi na sferu politike, ekonomije, društva, ali i zabave. Emitovaće se jednom nedeljno u večernjem terminu. Trudićemo se da kvalitetom porazimo sve ostale tok-šou programe. Počinjemo pripreme i već se plašim da je trebalo ranije da krenemo. Veliki posao je pred nama, trebalo bi pripremiti sve, od studija do saradnika. Drago mi je što je RTS prepoznao kvalitet i odlučio da napravi ovakvu vrstu programa, i uloži u to. Ovo će biti jedinstvena emisija”, izjavio je svojevremeno Srđan, neposredno po skidanju sa programa od strane Tijanića, koji im je očigledno dosta toga obećavao. Sve su izgleda bila pusta obećanja, tako da su Jovana i Srđan nastavili radno da ustaju i vode jutarnji program televizije Pink. 

Prvi napad televizije Prva na ovaj voditeljski par je usledio 2013. godine kada su pokušali da ih probave svome jatu. To nisu uspeli, jer je Željko povećao platu voditeljskom paru, ali su tada imali i jak ugovor sa televizijom Pink koji nije bilo lako raskinuti. Na tadašnje špekulacije da prelaze na Prvu, Srđan je tada izjavio: "Nije istina da idem s Pinka. Da idem, rekao bih vam, jer bi mi bio cilj da se reklamiram na nekom novom programu. Zvali su me pre godinu dana da pređem na B92, ali to je već stara priča"

Pet godina kasnije ipak odlaze sa televizije Pink. 

Jovana je svog muža Željka upoznala 2008. godine kada su trebali zajedno da rade Eurosong. "Ja sam od nekih ljudi koji ga poznaju čula da je on malo čudan tip, arogantan. Išli smo u Dnevnik da se predstavimo i tada je glumio ludilo, ali sam ubrzo shvatila da svi imamo predrasude", izjavila je Jovana. "To je meni napravilo probleme u poslu. To je bilo sedam, osam nedelja na naslovnoj strani svih tabloida. To je meni napravilo veliku štetu i to je jedan od razloga zašto ja više nisam na RTS-u. Da budemo potpuno iskreni. Krenu novine negde da vas čerupaju. RTS u to vreme nije bila televizija koja će imati voditelje na naslovnim stranama tabloida". Tada je Jovana Joksimovic bila prava bomba. Svojim izgledom je bila atraktivnija od polovine domaće estrade, dok se izdvajala i svojim novinarskim radom. Prava prilika za Željka Joksimovića. 

Pogledajte kako je atraktivno izgledala Jovana dok je radila na RTS:

Dok se i dalje prepričava njena pojava u školskoj uniformi kao iz filmova za odrasle.

Dok je sve muškarce zadivila sa prorezom napred na svojoj haljini.

Svakako da je ovaj poslednji transfer na televiziju Pink izazvao mnogo pažnje. Ostaje da se vidi hoće li to uticati na odnos ružičaste televizije prema Željku Joksimoviću. Uglavnom, posle "trudnićkog" Jovana se vraća svom poslu i imaće priliku na novoj televiziji da postavlja pitanja kakva ona poželi i da sami u uređuju svoj program. Sa velikom platom imaju samo motiv više da pokažu šta zaista znaju, jer ovaj voditeljski par još od RTS pravi zaista najkvalitetniji jutarnji program. U korist takve tvrdnje ide i činjenica da RTS posle njih nije uspeo da napravi gledaniji jutarnji program.

Jovana i Srđan će nastaviti da nas zadivljuju svakog jutra na televiziji Prva. Početak se očekuje kroz nekih 15-tak dana, dok se pripremi scenografija i sve što prati visokobudžetne projekte na televiziji. 

Jedva čekamo da vidimo kako će to izgledati. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top