OTAC ALEKSANDRE BURSAĆ JE HEROJ SRPSKOG NARODA: Nastradao tokom operacije Oluja, a učinio je neverovatno herojsko delo!

Talentovana pevačica Aleksandra Bursać koju je, kao i mnoge druge, proslavio šou-program “Zvezde Granda“, rođena je Beograđanka. To neretko ume da iznenadi one koji sudeći po njenoj ponekad temperamentoj naravi odmah pretpostavljaju da je odrastala negde na jugu Srbije.

Kada je imala samo dve i po godine, njen otac poginuo je na ratištu u vojnoj akciji “Oluja“.

"Otkad mi je tata poginuo na ratištu, u „Oluji“, majka me je uspavljivala i budila pesmom. Tako je iz naše kuće razgonila tugu. Brzo sam počela u pesmi da je pratim. Pevale smo zajedno, iz sveg glasa", govorila je pevačica tokom učešća u takmičenju Zvezde Granda.

Naime tokom svog muzičkog takmičenja u "Zvezdama Granda" znala je često tokom izvedbi pesama da pusti suzu, i upravo u tim prilikama ispričala je i priču o pogibiji oca koji je izgubio život na ratištu. Njena majka se trudila da obezbedi Aleksandri koliko je mogla ali joj je očinska figura jako falila. 

Njen otac je bio dobrovoljac koji je iz Beograda otišao da brani svoju srpsku grudu. Tokom povlačenja srpskih izbeglica u akciji hrvatske vojske pod nazivom Oluja, činio je odstupnicu našem narodu. 

Dok je pokušavao da odbrani put ženama i deci, primetio je jedan traktor koji se zaglibio u blatu dok je pokušavao da beži preko njive.

Otrčao je do jednog starog FAP kamiona i želeo da izvuče traktor iz blata. 

Međutim, tada je u blizini pala granata Zengi, a njen otac je bio smrtno ranjen jer tada je bilo skoro nemoguće lečiti ranjenike. 

Nije uspeo u svom herojskom poduhvatu, ali je poginuo kao SRPSKI HEROJ.

Kasnije, sama Aleksandra je izjavila da pojedine pesme posvećuje svom pokojnom ocu kojeg se nije nagledala u životu.

Njen otac je rođen 1963. godine, a nastradao je 1991. sa samo 28 godina. Milicu je dobio sa 25 godina. 

Bio je pravi srpski heroj. 

A njegova ćerka je danas jedna od najpopularnijih domaćih pevačica. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top