UPRKOS ZABRANI ZAPOŠLJAVANJA: Ćerka najvećeg srpskog bosa dobila posao u EPS-u!

Uprkos zabrani zapošljavanja u javnim preduzećima koja je na snazi od decembra 2013. godine, nedavno je u Elektroprivredi Srbije posao dobila Milica Zafirović, saznaje „Alo!“ od izvora u vrhu tog preduzeća. Zafirovićeva je, prema tvrdnjama naših sagovornika, posao dobila na direktnu preporuku iz samog vrha te firme, a na radno mesto, prvi dan ju je dopratio upravo šef po čijoj je preporuci došla u ovo javno preduzeće.

Ovo bi zvučalo kao samo još jedno provlačenje podobnih kadrova kroz rupe u zakonu da nije reč o ćerki čoveka kojeg je upravo premijer Aleksandar Vučić označio kao glavnog narko-bosa u Srbiji! Naime, otac Milice Zafirović je Dragoslav Kosmajac, koji je krajem juna napustio Srbiju, posle Vučićevih javno izrečenih optužbi da je „čovek čije ime niko ne sme izgovori“ i da stoji iza svih narko-bosova u regionu.

Milica Zafirović zaposlena je na mestu samostalnog saradnika za finansijsku kontrolu u Sektoru za ekonomsko-finansijske poslove, koji spada u Direkciju za finansije i administraciju u EPS snabdevanju, samo mesec dana pre nego što je Vučić javno prozvao njenog oca.

Zafirovićevu smo juče zatekli na radnom mestu u Elektroprivredi Srbije. Sa centrale tog preduzeća su nas uputili na fiksni broj u njenom kabinetu:

„Dobar dan, treba nam gospođa Zafirović“.

„Da, ja sam izvolite“, ljubazno nam se javila Milica.

„Zovemo iz redakcije dnevnog lista „Alo!“, želeli bismo da vam postavimo nekoliko pitanja u vezi sa vašim angažmanom u EPS-u“.

„Nemam komentar“, brzo je rekla Milica posle čega je prekinula vezu pre nego što smo nastavili sa pitanjima.

Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa generalnim direktorom EPS-a Aleksandrom Obradovićem, kako bismo od njega dobili odgovor – ko je i zašto preporučio i zaposlio Zafirovićevu. Na njegov mobilni javila se gospođa koja nam je rekla da će „direktor celoga dana biti na sastancima“ i uputila nas na Jelenu Vujović, predstavnika za medije EPS-a. Pošto je čula naša pitanja, Vujovićeva je rekla da pošaljemo pitanja pisanim putem, pa će odgovoriti

Međutim, odgovore i pored insistiranja, do zaključenja ovog izdanja naših novina, juče nismo dobili.

„Nisam stigla da na vreme vidim vaša pitanja, odgovoriću vam narednih dana“, rekla nam je Jelena Vujović dva i po sata nakon što je primila dva pitanja koja smo poslali imejlom. Čim odgovore iz EPS-a dobijemo, mi ćemo ih objaviti.

Dragoslav Kosmajac (61) spominje se kao glavna karika u švercu kokaina i heroina u beloj knjizi MUP-a i kao osoba koja je obezbedila kontakte Ljubiši Čumetu i „zemunskom klanu“ za krijumčarenje. Navodno je povezan s međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi i ima uhodane kanale za krijumčarenje kokaina iz Turske, Bugarske i Makedonije, preko Crne Gore i Srbije, za zemlje zapadne Evrope. Pored ćerke Milice, ima i sina Lazara(24). U medijima se njegovo ime pominjalao zbog incidenta s policijom u Herceg Novom, nakon čega je bio u Spužu na izdržavanju desetodnevne kazne. Preliminarni rezultati MUP-a pokazuju da Dragoslav Kosmajac samo u Beogradu ima stanove, kuće, lokale i zemljište u vrednosti od 10,7 miliona evra.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top