SEĆATE SE ZAZE IZ SREĆNIH LJUDI? Evo kako danas izgleda i čime se bavi!

Glumicu Katarinu Vićentijević znamo kao Zazu i kao Dudu. Tim ulogama je mamila osmehe gledaocima širom zemlje, jer žene koje je glumila nisu imale dlake na jeziku i uspevale su da dobiju ono što žele. Ona danas živi u rodnom gradu i bavi se pedagoškim radom.

"Da ti kaže Duda tebe nešto", jedna je od čuvenih rečenica Dude u seriji "Porodično blago". Prikazivala je sposobnu ženu, koja se bori da preživi u surovim uslovima i nju je glumila Katarina Vićentijević. Bila je to druga zapaženija uloga ove glumice, koja je diplomirala glumu u Novom Sadu u klasi Branka Pleše.

Publika ju je primetila još 1995. godine u "Srećnim ljudima", kada je u ulozi Zagorke Patrnožić Zaze, zajedno s Danilom Lazovićem, prosipala fore koje su se prepričavale.

Iako epizodne, po tim ulogama su je ljudi zapamtili i danas je prepoznaju na ulici. Dve decenije kasnije ona živi u svom rodnom Valjevu u kome se bavi glumom.

"Sve vreme sam aktivno u glumi, iako široki auditorijum to ne vidi jer nisam u Beogradu i ne pojavljujem se na televiziji", objašnjava glumica.

Krajem prošele godine je imala premijeru predstave "Smrt mletačkog trgovca" u matičnom pozorištu, a za svoje pozorišne uloge osvaja i nagrade.

"Radila sam televizijske filmove i serije, nikada pravi film, ali pozorište je ono što se dešava u trenutku, svaki put je drugačije, nema vraćanja. Da me sada pitaju da li hoću ceo život da igram samo film ili pozorište, ja bih rekla pozorište", kaže Vićentijević.

Često se i sama šali na račun čestog repriziranja serija po kojima je široj javnosti poznata. Pored glume u teatru, ona vidi i školu glume i kulture govora. Svima je postala poznata po epizodnim ulogama, koje jako voli, ali u predstavama uglavnom dobija glavne.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top