774x523  Images Thumbnails Images Clanci Radislava Dada Vujasinovic Foto Dragana Udovicic 1468882744 952811 Fill 723x489

Radislava Dada Vujasinović pronađena je mrtva u stanu svojih roditelja u kome je živela na Novom Beogradu. Stradala je nasilnom smrću u noći između 7. i 8. aprila 1994, nepuna dva meseca posle svog 30. rođendana.

Poslednji put viđena je živa u tom istom stanu 7. aprila, gde je sedela sa prijateljem do nešto posle ponoći.

Kako mu se posle rastanka nije javljala na telefon ni sledećeg dana, a ni niko od njenih kolega iz "Duge", koji su je čekali na sastanku, nije uspeo da kontaktira sa njom, "uključen je alarm".

Konačno, tek uz pomoć Bratislava Grubačića, koji je tada bio u emotivnoj vezi sa Dadom, njena dva prijatelja otključavaju vrata stana 9. aprila iza ponoći i zatiču jeziv prizor.

Uvidjaj Ubistvo Dada Vujasinovic (1) Fill 632x362

Policija dolazi na uviđaj koji je za poslednjih 20 godina više puta osporavan. Tada počinje potraga za istinom o smrti Dade Vujasinović.

Na licu mesta urađeno je nekoliko crno-belih fotografija (za kolor se nije imalo para). Narednih dana saslušano je nekoliko prijatelja i kolega, a 22. aprila sačinjen je i policijski izveštaj koji je potpisao policijski inspektor Gvozden Gagić. Obducent Instituta za sudsku medicinu Branimir Aleksandrić uradio je obdukciju i zaključio da je reč o suicidu. "Smrt je nastupila 8. aprila 1994. godine u 01:30 posle ponoći." Time je ovaj slučaj za policiju stavljen "ad akta"

778x515  Images Thumbnails Images Clanci Arkan Dada Foto Zoran Tatar Fill 778x515

Željku Ražnatoviću Arkanu zamerila se Dada žestoko, toliko da joj je, kada ga je posle serije ubistava u Beogradu pozvala da kaže ko je sledeći on rekao: "Ti si sledeća, napiši to slobodno".

Poslednje na čemu je Dada radila je, kažu njene kolege i prijatelji trgovina oružjem. Tim povodom je otišla i na poslednji službeni put u Sandžak odakle se vratila sa pouzdanim informacijama da i MUP Srbije prodaje oružje muslimanima. 

politika-ekspres.net

KRIMINAL │ONLINE NOVOSTI DANA

Pratite najnovije vesti crne hronike, kriminal devedesetih, ubistva, iznude, atentati, masakri, teroristički napadi, kriminalne aktivnosti, hapšenja policije, online blic reportaže iz zatvora. U ovoj rubrici možete pronaći dnevni pregled štampe, online blic video reportaže, intervjue, aktivnosti vlasti i opozicije i još mnogo toga. 

ANKETA

Joomla forms builder by JoomlaShine