697x436  Images Thumbnails Images Clanci W Fill 469x294

DRAGAN Popović Dadilja i Milovan Vujisić Vuja svojevoljno su se predali policiji posle učešća u ubistvu Ranka Rubežića Šulca 1984. godine. Nikada nije sasvim precizno razjašnjeno kako su se njih dvojica našli u ekipi sa profesionalcima iz podzemlja Borisom Petkovim Bugarinom i Bojanom Petrovićem, koji su i organizovali Rubežićevo ubistvo.

Dadilja i Vuja su, odmah po dolasku u CZ, smešteni u samice, u kojima su proveli više od pola godine. Iako su u zatvor dospeli kao anonimusi, praktično su preko noći postali veoma poznati i uvaženi među kriminalcima. Svi koji su strepeli od Šulca, a takvih nije bilo malo, s olakšanjem su slušali vesti o njegovoj likvidaciji. Trebalo je imati petlju, dobro stisnuti i potegnuti oružje na tadašnjeg "čoveka broj 1" u podzemlju.

Po okončanju istrage, smešteni su u odvojene grupne sobe. Obojica su veoma dobro bili primljeni kod sobnih kolega i pošteđeni uobičajenih neprijatnosti.

politika-ekspres.net

KRIMINAL │ONLINE NOVOSTI DANA

Pratite najnovije vesti crne hronike, kriminal devedesetih, ubistva, iznude, atentati, masakri, teroristički napadi, kriminalne aktivnosti, hapšenja policije, online blic reportaže iz zatvora. U ovoj rubrici možete pronaći dnevni pregled štampe, online blic video reportaže, intervjue, aktivnosti vlasti i opozicije i još mnogo toga. 

ANKETA

Joomla forms builder by JoomlaShine