702x444  Images Thumbnails Images Clanci Srpskivojnik1 Fill 702x444

Nepoznati tada 24- to godišnji Srbin Stevan Bogić za vreme služenja vojnog roka u proleće 1912 godin uoči rata sa Turcima jedne večeri u kasarni u Kragujevcu imaju je snovidjenje Balkanskih i tri svetska rata ! Čudnim putevima ova Bogićeva proročanstva osvanula su u nemačkim i austrijskim novinama.

“Za vreme moga služenja 1912 u kasarni u Kragujevcu legao sam jedno veče u krevet, i pošto se začula truba za povečerje, spustio sam pored sebe moju omiljenu knjigu „Sveto pismo“, koju sam čitao. Svetlo se ugasilo i ja sam zaspao. U toku te noči saznao sam kakve če zadatke srpski vojnik imati u predstojećem ratu. Sanjao sam jednog lepog čoveka sa bradom. Na reveru njegovog kaputa bilo njegovo ime : „Rodni“. On je u jednoj ruci držao „Sveto pismo“ a prstom druge ruke mi je pokazao meni inače poznati kapitel iz „Otkrovenja Jovanovog“ gde stoji: „ Andjeo je odleteo, i dato mu je da odveže četiri andjela koji su bili vezani na velikoj steni iznad Eufrata“ ( Otkr.09,14)

Rodni mi je objasnio da su ta četiri andjela Srbija, Crna Gora, Grčka i Bugarska ! Onda mi je rekao : Vaše zemlje će zajednički stupiti u rat protiv turske carevine, pobedićete i zauvek ćete se osloboditi Turaka.“ Ali Bog je ovom hrišćanskom savezu dao moćne ključeve kojima ćete otvoriti vrata „Božijeg strašnog suda“. Ovaj rat na Balkanu prouzrokovaće dalje i ratove medju vama a potom jedan Svetski rat i to će biti Prvi od tri, koji će doneti svetu do tada nevidjeno razaranje i patnju.

Kada izbije Svetski rat zaratiće ceo svet i Srbija će na strani pobednika, ali će u velikoj krvi platiti cenu u tom ratu.

Ne dugo posle ovoga počeće i Drugi svetski rat u kome će ratovati i ginuti još više ljudi po celom svetu nego što je to bilo u Prvom. Taj Drugi će biti samo nastavak Prvog, kao što će Treći biti nastavak Drugog. „ Strašni Božiji sud odredio je da sva tri rata počnu nekako u vezi sa Balkanom i svuda će biti mrtvih srpskih vojnika !

Posle tog Trećeg svetskog rata, kada se sve okonča svojom voljom stvoriti mir i Carstvo na zemlji sa vladom koja će biti vlada ujedinjih naroda, a ceo svet će biti jedno veliko selo“ : završio mi je svoje kazivanje Rodni. Kada je truba zasvirala za budjenje i ustajanje ja se u snu rastadoh od toga duhovnog čoveka.

politika-ekspres.net

SRBIJA │ONLINE NOVOSTI DANA

Pratite najnovije vesti iz Srbije o politici, prosveti, štrajkovima, biznisu i ostalim temama. U ovoj rubrici možete pronaći dnevni pregled štampe, online blic video reportaže, intervjue, aktivnosti vlasti i opozicije i još mnogo toga. 

ANKETA

Joomla forms builder by JoomlaShine