698x415  Images Thumbnails Images Clanci Beba5 Fill 698x415

Kada se dete rodi, pokušavamo na sve načine da je volimo, izlazimo u susret i radimo šta ona poželi, a ne obraćamo toliko pažnju što ne spava toliko dovoljno smatrajući da je to sasvim normalno. A kada se desi da majka više ne može da stoji na nogama koliko joj se spava, dolazimo do velikog problema jer beba sada ne želi da spava. Zajedno sa detetom, sve majke moraju da uspostave tu rutinu spavanja i naviknu svoju bebu da spava kada majke to žele.

Verujete li u to da rutinu uspavljivanja bebe možete postići u roku od svega sedam dana? Nikad nije prerano da uspostavite ovakvu ravnotežu, ali su tehnike ipak preporučljive za decu stariju od 6 meseci.

Pogledajte svih sedam dana šta tačno treba da radite.

Prvi dan - Započnite uspostavljanje rutine.

Dan i noć bebama ne znače ništa, već one dremaju tokom čitavog dana, a potom se noću često bude. Ipak, istraživanja su pokazala da mališani mogu naučiti razliku između dana i noći. Zato bi bebu prvog dana trebalo probuditi rano izjutra, a potom je svakog dana buditi u isto vreme. Postavite njenu kolevku blizu prozora i podignite roletne, preporučuje dr Džon Herman, lekar u Centru za poremećaje sna Dečjeg medicinskog centra u Dalasu. ''Prirodno svetlo će pomoći bebama da organizuju svoj cirkadijalni časovnik (tj. biološki časovnik, prim. aut.)", ističe on. Uveče započnite druge rituale - započnite nešto što ćete od tog trenutka činiti svake večeri: pročitajte bebi pesmicu nakon što je ušuškate i sl.

politika-ekspres.net

ŽENA, MODA I LEPOTA │ONLINE NOVOSTI DANA

Pratite najnovije vesti iz sveta mode, ishrane, aerobika, teretane, vežbe, dijete, frizure, horoskop, recepti, predlozi za odevanje. U ovoj rubrici možete pronaći dnevni pregled štampe, online blic video reportaže, intervjue i još mnogo toga. 

ANKETA

Joomla forms builder by JoomlaShine