704x444  Images Thumbnails Images Clanci Put Fill 704x444

Sve veći broj naših građana kreće na odmor automobilom pa je gotovo uobičajena slika da se drumom kreću vozila koja nose kompletnu porodicu a sve češće za volanom je žena. Auto je ispunjen "do poslednjeg" mesta, drumovi takođe, zato je neophodno pripremiti auto i putnike, kako bi putovanje bilo bezbedno, a dugi sati vožnje zanimljivi i bez neprijatnih iznenađenja.

Razlog je jasan­ počela je sezona godišnjih odmora i, velika seoba vozača. Drumovi su krcati automobilima, a upravo takva gužva stvara i mnogo novih nevolja samim vozačima. Svi žure da što pre stignu tamo gde su naumili.

Da li će svi bezbrižno stići, da li će svi imati očekivani mir, zavisi od mnogih okolnosti. Pre svega, zavisi od toga koliko su spremno krenuli na put. Dakle, bezdobre pripreme nema ni dobrog putovanja ­ a sigurno ni pravog odmora.

Pre svega, pripremite automobil.

Po nekom nepisanom pravilu automobil se uporodici smatra neprikosnovenim carstvom muževa: redak je slučaj da neka žena ima većih prava kada je u pitanju auto. Muževi obično kažu da je "jedini" posao žene priprema garderobe, rekviziti, deca, hrana itd.

Kad se desi da žena u tome silnom pripremanju nešto zaboravi, nastaje galama i pravo bombardovanje s prigovorima od muževa. A ako auto stane ili nešto drugo zataji, žena u to ne može da se meša. Tada su krivi majstori, fabrika i ko zna ko još.

To što muškarac nije mislio na sve kada je pripremao auto za putovanje ili što ga uopšte nije pripremio, to se nikoga ne tiče. A što je najgore, opet za sve nevolje koje nastanu oko automobila najviše ispašta upravo žena.

Treba umiriti decu, odobrovoljiti muža, pomoći mu da pronađe alat itd, itd. Bilo kako bilo, i u takvoj situaciji žena mnogo pomaže, ali tamo gde žena vodi brigu oko automobila muževi za sve i ne haju.

Najčešće se dešava da muževi ­vozači sa velikim oduševljenjem pričaju o svojim vozačkim veštinama, dok oni koji ne znaju da voze na sve to gledaju nekako potcenjivački, ili dok žena vozi sve vreme "popuju", pokazujući svoj neotkriveni "talenat".

politika-ekspres.net

AUTO MOTO │ONLINE NOVOSTI DANA

Pratite najnovije vesti iz sveta automobilizma i moto trka, saobraćajne nesreće, predstavljanje automobila, motori, užasni sudari. U ovoj rubrici možete pronaći dnevni pregled štampe, online blic video reportaže, intervjue i još mnogo toga. 

ANKETA

Joomla forms builder by JoomlaShine