703x475  Images Thumbnails Images Clanci Oluja2 Fill 620x418

Na Petrovačkoj cesti kod mesta Bravsko na teritoriji Republike Srpske, 7. avgusta 1995. godine, u naletu hrvatskih "zračnih vitezova" poginulo je 9 civila, a među njima četvoro dece stare od 6 do 13 godina.

Darinka Drča (68) i njeni unuci Jovica Drča (6) i Mirjana Dubajić (21), brat i sestra Nevenka (11) i Žarko (9) Rajić, Krstan Vuković (44) i njegov sin Darko (13), Branko Stjelja (72) i njegov sin Mirko (34), poginuli su tog kobnog dana, a još pedesetak osoba je ranjeno, ponajviše dece.

Dušan Drča izgubio je sina Jovicu i majku Darinku, kao i sestru od tetke Mirjanu, dok je on sam proveo godinu dana u bolnici. Pored kamiona kojim su pokušali da pobegnu, Jovica je pronađen sa celim izgorelim srcem, dok je sirota devojka bila obezglavljena.

- Moj suprug je bio firminim kamionom na putu ka Srbiji. Kada je čuo da se sprema zlo, vratio se nazad. On i Darko, naš sin sreli su se u koloni, a deca sinovljevih prijatelja bila su sa njim u kamionu. Bomba je pogodila direktno u njih. Tela su bila raskomadana i ugljenisana. Posle 15 dana sam uspela da nađem patologa u Banjaluci koji ih je identifikovao - priča Jovanka Vuković, koja igrom slučaja nije bila u koloni sa ćerkom tog kobnog dana.

politika-ekspres.net

SRBIJA │ONLINE NOVOSTI DANA

Pratite najnovije vesti iz Srbije o politici, prosveti, štrajkovima, biznisu i ostalim temama. U ovoj rubrici možete pronaći dnevni pregled štampe, online blic video reportaže, intervjue, aktivnosti vlasti i opozicije i još mnogo toga. 

ANKETA

Joomla forms builder by JoomlaShine