708x281  Images Thumbnails Images Clanci Osiguranje Fill 599x238

Da li ste ikada prevareni po pitanju odštete na polisu osiugranja? Osiguranje je sastavni deo današnjeg života, a sa njim dolaze i prevare osiguravajućih kuća. Vrlo često, uplatite kompletnu cifru za određeni tip osiguranja, a kada treba naplatiti odštetu,  odredbe ugovora se mogu posmatrati tako da idu na stranu osiguravajućih kompanija na način koji njima odgovora. Da bi isterali svoju pravdu, morate uključiti advokate, obratiti se medijima itd. Sve to dosta košta i to znaju u osiguravajućim kompanijama, pa tako i znaju da se neće mnogo ljudi upustiti u takvu bitku.

Jedna od osiguravajućih kompanija na koje ima najviše pritužbi je sigurno i Uniqa osiguranje Beograd. Kako tvrde naši sugrađani, postoji nekoliko prijava po pitanju naplate zdravstvenog osiguranja u inostranstvu, gde nisu želeli da isplate punu cifru. Naravno, ceo novac koji se isplaćuje bolnici, dobija se tek po povratku u Srbiju, što znači da prvo sami morate platiti zdravstvene usluge, pa tek onda refundirati novac. Naravno, tu je nekoliko odbijenih odštetnih zahteva za osiguranje automobila gde je osiguravajuća kuća tražila nekoliko abnormalnih dokaza saobraćajne nesreće. Ovaj put, u prvi plan izleće osiguranje kredita u banci koje je bilo nametnuto pre nekoliko godina svima koji su želeli da podignu kredit. Po polisi osiguranja, usled gubitka posla koje je nastalo zbog smanjenja obima posla, osiguravajuća kuća je dužna da plaća kredit svom klijentu narednih šest meseci ukoliko ne nadje posao. Potrebno je dostaviti dokumentaciju propisanu u jednom od članova ugovora polise. Ali, da li je sve tako lako sa strane osiguravajuće kompanije. Da li je lako naplatiti odštetu za osiguranje koje je plaćeno 20.000 dinara u banci, koje je nametnuto terorom banaka i osiguravajućih kuća. Taj teror je kasnije prekinut na uticaj države i tržišta. 

Nastavak priče našeg sugrađanina i odnos Uniqa osiugranja prema svom klijentu, pogledajte na narednoj strani.

politika-ekspres.net

DRUŠTVO │ONLINE NOVOSTI DANA

Pratite najnovije vesti iz naroda, humanitarne aktivnosti, grupe građana, socijalni slučajevi. U ovoj rubrici možete pronaći dnevni pregled štampe, online blic video reportaže, intervjue i još mnogo toga. 

ANKETA

Joomla forms builder by JoomlaShine