700x420  Images Thumbnails Images Clanci Haradinaj1 Fill 700x420

Na Kosovu se ništa što je u vezi s drogom, prostitucijom, švercom cigareta i oružja nije moglo uraditi bez klanova iz Peći i Prizrena. Iz svedočenja Albanaca, koja se nalaze u prepisci vođenoj 2003. godine između nekoliko zvaničnika Međunarodnog suda u Hagu, može se zaključiti da su najpoznatija braća s Kosova i njihovi najbliži saradnici znali šta se dešava na toj teritoriji.

Daut Haradinaj i Naim Maljoku su bili glavni za Peć, Đakovicu i jug do Junika. Maljoku je bio veoma moćan i skoro ravnopravan partner Ramušu Haradinaju. U Prizrenu, Suvoj Reci, Orahovcu, Uroševcu i delu opštine Mališevo bila je druga grupa. Autonomna, ali pod uticajem braće Haradinaj. Oblasni lideri bili su Islam Kastrati, Šićiri Đeljaj i Džavid Eljšani.

700x538  Images Thumbnails Images Clanci Haradinaj2 Fill 645x495

Spomenuti Daut Haradinaj je bio glavni za baze OVK u oblasti Tropoje od 1998. godine. Braća su tražila od lokalnih komandanata OVK da se uzdrže od dalje osvete. S druge strane, organizovali su kidnapovanja preostalih Srba u oblastima pod svojom kontrolom i njihovu deportaciju u severnu Albaniju. Nastavili su sa egzekucijama kao odmazdom. Imali su odlične kontakte u Turskoj i nekim drugim zemljama, gde su prodavali organe i to im je donosilo ogromne količine novca.

politika-ekspres.net

KOSOVO │ONLINE NOVOSTI DANA

Pratite najnovije vesti sa srpskog Kosova i Metohije, politička situacija, enklave, društvo, albanski teroristi, sve o akcijama Kosovo je Srbija, humanitarne aktivnosti. U ovoj rubrici možete pronaći dnevni pregled štampe, online blic video reportaže, intervjue, aktivnosti vlasti i opozicije i još mnogo toga. 

ANKETA

Joomla forms builder by JoomlaShine