699x521  Images Thumbnails Images Clanci Miki Manojlovic Fill 699x521

Glumac Miki Manojlović predstavlja jednog od najznačajnijih pripadnika masonske lože u Srbiji. Vojislav Šešelj je, svojevremeno, kao slobodne zidare prozivao Slobodana Vuksanovića, Dušana Zabunovića, Dragoljuba Mićunovića, Vladislava Jovanovića, Vladimira Cvetkovića, Dragana Nikolića, Dragana Bjelogrlića, Branislava Lečića i Mikija Manojlovića. 

Glumac Predrag Miki Manojlović, mason od 1998. godine, prvo je bio član Velike nacionalne lože Srbije i nosilac trećeg stepena masonskog reda. Potom je, 2003, postao član Regularne velike lože Srbije, u koju je prešao zajedno s Goranom Svilanovićem i Zdravkom Hiberom. Kod regularaca je bio zamenik velikog majstora i komander Vrhovnog saveta. 

560x341  Images Thumbnails Images Clanci Miki Manojlovic Mason Fill 459x280

Danas, ova glumačka legenda je "suvereni veliki zapovednik 33. i poslednjeg reda drevnog i prihvaćenog škotskog reda Slobodnih zidara Srbije". U publikaciji masonske lože "Zenit", pored fotografije u uniformi slobodnih zidara nalazi se i autorski tekst Mikija Manojlovića, koji je potpisan i kao "suvereni veliki zapovednik", u kom on govori o značaju srpskih masona, njihovom obnovljenom hramu i odličnim odnosima s ložama drugih zemalja. Kako je stigao do Vrhovnog zapovednika? Nezadovoljan što nije postao veliki majstor, Miki Manojlović je izazvao puč u regularnoj masonskoj loži. Bio je suspendovan u decembru sa još 150 članova, pa je u prostorijama kluba „Dositej Obradović“ na beogradskom pristaništu formirao svoju privatnu ložu. 

Razlog za sukobe je, navodno, bio način prikupljanja novčanih sredstava za izgradnju masonskog hrama. Negde u isto vreme, s velikim majstorom lože u sukob je došao i bivši funkcioner LDP-a Nenad Prokić. Prokić je po sličnoj recepturi kao sa Čedomirom Jovanovićem, raskrstio i s velikim majstorom masonske lože. Poslao je pismo u kojem ga je optužio za samovolju, da zasniva doušničku mrežu i da se gnuša straha i ćutanja u takozvanom slobodnom bratstvu. Srbi ne mogu da se slože ni u masoneriji. 

politika-ekspres.net

DRUŠTVO │ONLINE NOVOSTI DANA

Pratite najnovije vesti iz naroda, humanitarne aktivnosti, grupe građana, socijalni slučajevi. U ovoj rubrici možete pronaći dnevni pregled štampe, online blic video reportaže, intervjue i još mnogo toga. 

ANKETA

Joomla forms builder by JoomlaShine