700x420  Images Thumbnails Images Clanci Haradinaj1 Fill 700x420

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru danas će održati javnu raspravu povodom zahteva Srbije za izručenje predsednika Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja.

Na ročištu se očekuje da se Haradinaj i njegova odbrana izjasne o zahtevu za izručenje, a odluka francuskog istražnog odeljenja koje postupa u ovom slučaju može da bude saopštena i naknadno.

Ukoliko sud ne izruči Ramuša, on će biti slobodan čovek i Srbija neće imati više pravo da traži njegovo izručenje. 

Po kuloarima se priča, da će u tom slučaju Srbija narušiti spoljne odnose sa Francuskom i reagovati istom merom: zabraniće izručenje francuskih državljana. Na taj način može doći do nekih negativnih posledica, jer Srbija se nalazi blizu Francuske i svaki kriminalac može tu naći svoje utočište. Da li će do toga i doći, ostaje da vidimo danas posle presude.

politika-ekspres.net

KOSOVO │ONLINE NOVOSTI DANA

Pratite najnovije vesti sa srpskog Kosova i Metohije, politička situacija, enklave, društvo, albanski teroristi, sve o akcijama Kosovo je Srbija, humanitarne aktivnosti. U ovoj rubrici možete pronaći dnevni pregled štampe, online blic video reportaže, intervjue, aktivnosti vlasti i opozicije i još mnogo toga. 

ANKETA

Joomla forms builder by JoomlaShine