700x542  Images Thumbnails Images Macva Ivica 7 Fill 700x542

Kada treba izvući neku "nameštenu" utakmicu, tzv "štelu", pa kada kladioc još i "krizira" usled nedostatka jačih fudbalskih susreta, u tim momentima se gleda Norveška i Švedska druga liga, gde po pravilu verovatno postoji gomila takvih mečeva. U suprotnom slučaju, norveški i švedski kladioci sigurno posmatraju srpsku ili hrvatsku drugu ligu, pa tvrde da u njima postoji dosta nameštenih susreta. Gde je tu istina?

Već nekoliko decenija se priča o dogovorenim utakmicama u našem drugom saveznom rangu takmičenja. Igranje tri za tri je najblaži oblik nameštanja utakmica koji se ne može ni u jednom slučaju dokazati. Tako da ne možemo uperiti prstom ni u jedan klub. Ono što možemo i želimo da prenesemo jesu te neke čaršijske priče koje kruže među narodom.

Pre 25. godina šabačka Mačva je igrala baraž susret za popunu našeg najelitnijeg fudbalskog takmičenja. U dvomeču sa Spartakom iz Subotice, ulazak u viši rang je ostao samo neostvaren san, a na revanš utakmici je domaći klub iz Šapca promašio i penal. Odmah se među navijačima pronela priča da je tada utakmica nameštena za tri šlepera kafe. Naime, Spartak nije imao "živ" novac u tim turbulentnim godinama, a kako je bila blizu granica postojala je gomila zaplenjene robe koja nije bila prijavljena redovnim putem. Šleper je transportovan u Šabac, a kako su to bile ratne godine, od prodaje kafe funkcioneri kluba su višestruko zaradili.

700x350 Images Macva Ivica 4

Vratimo se u sadašnjost gde Mačva iz Šapca zauzima prvo mesto na tabeli Prve lige, sa ubedljivih devet bodova prednosti ispred najbližeg pratioca. Narednog vikenda u goste odlaze fudbalskom klubu Lazarevac. Taj meč dolazi posle nerešenog duela sa Radničkim iz Pirota, gde su svi videli unapred pobedu lidera na tabeli.

AKO ŽELITE DA ZARADITE NOVAC, ODIGRAJTE 2 i 4+ na ovaj meč.

698x479  Images Thumbnails Images Macva Ivica Fill 271x185

Ne morate staviti puno, ali okušajte tu neku "sreću", evo i zbog čega...

Izvor nije pronađen

politika-ekspres.net

SPORT │ONLINE NOVOSTI DANA

Pratite najnovije sportske vesti, fudbal, rezultati, košarka, tenis, Novak Djoković, kladionica, predlozi, kladjenje, tipovi dana, nameštene utakmice, Superliga Srbije, Premijer liga, Bundes liga, Primera, Seria A. U ovoj rubrici možete pronaći dnevni pregled štampe, online blic video reportaže, intervjue i još mnogo toga. 

ANKETA

Joomla forms builder by JoomlaShine