DRAGIŠA IZAŠAO IZ BOLNICE DA SAHRANI ŽENU I ĆERKICU: Bol i tuga su neopisivi, ali mora da diše zbog malog Andreja

Porodica i prijatelji oprostili se od Jovane Ljubić (27) i njene šestomesečne ćerke Dunje, koje je usmrtio pijani vozač kombija

Šestomesečna Dunja i njena majka Jovana Ljubić (27), koje su tragično stradale na auto-putu kod Aleksinca u subotu uveče, kada je pijani vozač kombija udario u njihov automobil, sahranjene su juče na Stržavačkom groblju kod Prokuplja.

Povorka, u mučnoj tišini, strašnijoj od bilo kog jauka, dopratila je stradale do groba. U njoj je, poput senke, hodao i Dragiša Ljubić ( 27), Jovanin suprug i Dunjin otac, koji je, iako povređen, izašao iz bolnice da se oprosti s njima.

- Od juče ga drže pod injekcijama, ne smeju da ga puste ni minut. Rekao mi je da ne može ni da opiše bol i tugu koju oseća, ali da mora da diše zbog malog Andreja, koji je još uvek u niškoj bolnici. Dečak ne zna šta je s majkom, ali je stalno traži. Svi iz porodice su pod lekovima - kaže Dragišin prijatelj.

Tek poneki glas u suzama mogao se čuti na pogrebu.

- Zašto uvek stradaju nevini, čiste duše... Evo vidite Dunjin sanduk, beo, čist, kao ona. Zašto, Bože, uzimaš ono što je najbolje - s očajem je juče govorila rođaka Ljubića.

"Naišao sam bukvalno pola minuta nakon nesreće. Video sam da kola stoje, stao sam i upalio farove ka njima. U daljini sam primetio beli kombi kako se udaljava. Istrčao sam iz kola i shvatio da su ljudi povređeni. Prvo sam izvukao Dragišu, koji mi je bio najbliži", priča Milan Cvetković iz Prokuplja, koji je prvi došao na mesto nesreće. U tom trenutku, kako svedoči Cvetković, stao je i jedan kamion, a zatim i auto u kojem su bile dve medicinske sestre.

- Video sam bebu ispod suvozačevog sedišta, a ćebe na zadnjem sedištu, te sam je pokrio i dao toj sestri. Onda smo izvukli i dečaka - kaže Cvetković, koji još uvek ne može da se smiri.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji