Print this page

URAGAN RAZORIO JEDAN DEO SRBIJE! Milenko je bio u njegovom epicentru i sve zabeležio kamerom! "Imali smo 15 sekundi za beg"! (VIDEO)

Nevreme se juče svom silinom obrušilo na Kruševac, a očevidac koji je sve snimao telefonom, kaže da su ljudi za beg imali svega 15 sekundi, nakon čega se razvio pravi uragan koji je tutnjao 20 minuta.

- Juče se desilo nešto što ni ovi snimci ne mogu opisati, subjektivni osećaj u samom epicentru ovog uragana je bio mnogo opasniji nego što izgleda. Ja u životu za svoje 43 godine nisam nešto slično video ni doživeo, samo u filmovima - ispričao je Milenko Vujić, koji je radio animaciju za decu na Festivalu balona. 

Nevreme je zadesilo Kruševac nešto posle 18 sati, a vetar je bio toliko silovit da je stabla čupao iz korena. Leteli su crepovi i lip sa krovova, a dvoje Kruševljana lakše je povređeno. 

- Nalazili smo se nasred parka kada nas je uhvatilo nevreme koje se razvilo za petnaestak sekundi i trajalo dvadesetak minuta. Leteli su štandovi od izlagača, čelični roštilj, suncobrani i šatori... Nevreme je sve uništavalo ispred sebe - kazao je Vujić.

U Kruševcu je juče palo rekordnih 50 litara kiše po kvadratnom metru. Na desetine građana zvalo je Komunalnu policiju da prijavi različitu vrstu štete na svojim objektima.