PEVAČ OTKRIO PO ČEMU SE RAZLIKUJU SRBI I HRVATI: Baja Mali Knindža u emisiji ispričao priču o OLUJI, svi zanemeli!

Popularni narodni pevač Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža ispričao je anegdotu o tome kako jedan njegov prijatelj doživljava "Oluju".

- Setio sam se jednog čoveka koji je kad su mu govorili da je pobegao, izbegao, odgovorio: Ne, ja sam demonstrativno napustio teritoriju - ispričao je Baja uz osmeh.

Bajini roditelji su 1995. godine napustili njegov rodni Gubin, a dosta Bajinih pesama je ostalo i izgorelo u zapaljenoj kući. Kada su došli, Baja im je napravio kuću.

- Zamisli da sam ja bio neki probisvet, budaletina, narkoman ili pjan neki, pa sve potrošio što sam stekao. Gde bih ja primio roditelje? Šta bih sa ocem koji je meni spasio život kad sam imao sedam godina. Ja sam njima kupio plac, napravio kuću - ovo je Neđuka tvoje - ispričao je Baja u specijalu "To sam ja".

Govoreći o povratku pod Dinaru, Knindža ne krije setu.

- Kraj tih starih vrata te uhvati seta, tuga te ubije, a neki ponos je opet da si došao tu tim stepenicama obraslim u mahovinu. Jedna breza je izrasla iz kamenog zida u kući, pored prozora gde sam ja spavao kad sam bio mali. Sve počinje i završava se u Gubinu, pod Dinarom – zaključio je Baja.

I pored svega što se desilo, Baju ne napušta dobro raspoloženje, čak se zna nasmejati i kada priča anegdotu o najtužnijem događaju, a po tome se i srpski mentalitet razlikuje od mentaliteta drugih naroda, između ostalog i hrvatskog.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top