Kriminal

Kriminal (229)

Devedesete su počele, a sa njima i emisija "Pozovite 92", čuvena hronika kriminala, nerazdvojni pratilac mračnih godina, ali i svedočanstvo o jednom od najtežih doba. Čuveni novinar Igor Spasov, koji je danas preminuo, 25 godina kasnije otkrivao je zaboravljeno vreme, kada su meci na ulicama bili gotovo neprimetnim, jer su bili svakodnevni.

Spasov je svedočio o prvim emisijama, ne sluteći da će doba kriminala i sankcije potrajati gotovo pola decenije.

- Bilo je neiskusno i za policajce i za mene, jer to su bili počeci interventnih patrola. A ja o tome nisam ništa znao, tako da smo učili jendi od drugih, ali bilo je žestoko. Prvo snimanje bilo je malo komično, ali već sledeća noć bila je drastična, upravo ona po kakvoj su poznate devedesete. Nismo znali gde ćemo pre - svedočio je Igor Spasov.

- U to vreme nije bilo džipova, bilo je marice i ja sam čekao sa policajcima, ali nismo puno čekali. Bili smo negde u blizini Banovog brda i krenuli smo na poziv da se u nekoj samoposluzi nalaze lopovi, a kad smo stigli... pucnji. Rumuni, izbeglice su zapucali na nas. Nema se tada vremena na licu mesta, tek posle na montaži shvatiš da je bilo baš žestoko. To veče je bilo vatreno krštenje, ali ti je bio prvi i poslednji put da sam vodio ekipu sa sobom, posle sam snimao sam.

Taman se ova akcija završila, kada se začulo da ima akcija na Bežanijskoj kosi. Trojica mladića su otela svog školskog druga i zahtevali da im njegov otac isplati novac. Tu je nastala jedna od najčuvenijih rečenica devedesetih, policajac je pitao razbojnika ko se ovde bavi bejzbolom i rekao mu, šta će ti onda bejzbolka.

Pogledajte, Spasov svedoči o devedesetima

Kako je svojevremeno pričao Spasov, kriminalci devedesetih su imali svojevrsno takmičenje. Bio je to svojevrsni prestiž osvanuti jednom nedeljno u emisiji Pozovite 92. Ako bi se dogodilo da nekoga nema, taj se trudio da se "dokaže", tako što je pucao, pravio razbojništva i slično...

Novosadska policija uhapsila je S. E. (39) iz Novog Sada i M. M. (32) iz Bečeja, koji su 14. marta, maskirani fantomkama, upali u kuću Evice D.(60) u novosadskom naselju Klisa i tom prilikom je vezali i tukli, a zatim su iz kuće odneli 100.000 evra i 2, 5 miliona dinara!

Pretresom stana S. E. policija je pronašla deo novca za koji sumnja da je ukraden tom prilikom. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu – navode u nvoosadskoj policiji.

Zbog sumnje da im je pomagao u izvršenju krivičnog dela, protiv tridesetsedmogodišnjeg Srbobranca biće podneta krivična prijava za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Razbojnički upad u kuću u Ulici Zelengorskoj dogodio oko 4 sati posle ponoći,  dok je Evica  spavala, a njen suprug bio na poslu.

- Bilo je stvarno užasno, a posle napada dobila sam i pomoć lekara  – rekla je  za Informer ova žena.

 Pretpostavlja se da je suprug zaboravio da zaključa ulazna vrata od kuće, a da su razbojnici preskočili dvorišnu ogradu, jer je kapija  bila zaključana.

- Kada sam u polusnu čula neke glasove, pokušala sam da ustanem iz kreveta, ali sam odmah dobila udarac u glavu. Tada sam videla da je u sobi muškarac maskiran fantomkom, a nešto kasnije videla sam u predsoblju takođe muškarca sa fantomkom na glavi – kaže Evica.

Ona je pokušala da se odbrani od napadača, jednom je čak delimično skinula fantomku, ali ga nije prepoznala.

- Počeo je da me bije rukama i nogama, udarao me po telu, a najviše po glavi. Sve vreme je govorio da će me ubiti ako mu ne kažem gde je novac. Razbojnici su mi skinuli nakit, dva zlatna prstena i ogrlicu i lančić. Nisam im rekla gde je novac, ali su oni ispreturali sve po kući i na kraju pronašli veliku sumu. Jedan od razbojnika mi je, pre nego što su otišli, vezao bade- mantil preko glave –  ispričala nam je Evica.

Ona nije želela da kaže odakle potiče ogromna suma novca i zašto su ona i suprug u kući držali tolike pare. Supružnici imaju firmu koja se bavi trgovinom na veliko sekundarnim sirovinama.

Optužen je zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija

Osnovni sud u Mrkonjić Gradu izdao je naredbu sudskoj policiji da im dovedu Iliju Grahovca, poznatijeg kao Zmaj od Šipova.

Optužen je zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Optužnica je stara pune tri godine, ali se Ilija Grahovac, zajedno bratom Rajkom, koga sud takođe traži, nije pojavljivao na zakazanim ročištima. Postupajući sudija bio je prinuđen da početkom meseca zatraži pomoć policije.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvo potvrđeno je da se Zmaj, uz prodaju oružja, tereti za teške telesne povrede, čak i za izazivanje opšte opasnosti. Brat Rajko za lake telesne povrede i oštećenje tuđe stvari. Sudska policija već je bila na imanju Zmaja od Šipova, ali tamo nije zatekla nikoga o čemu su obavestili sud.

Ni novinarska ekipa braću nije zatekla na licu mesta. Svi znaju, kaže rođak Slavko, gde je Ilija ovih dana. I Rajkovu adresu zna - odavno je, kaže, u bolnici u Banjaluci. Slavko priča da braću zna od malih nogu. Dok iz kuće iznosi trofeje sa korida tvrdi da optužbe Osnovnog suda nisu tačne.

"On nije švercovao i nije trgovao oružjem a ako je za sebe imao oružje to je imao od starina oružje neko, od svojih predaka, da odbrani svoje imanje i svoju stoku", rekao je Slavko Jovičić, rođak Zmaja od Šipova.

Istu verziju ispričala je i Zmajeva sestra Mara. Dok majci Boji u kuću unosi kese sa namirnicama demantuje tvrdnje iz optužnice. Kaže da priču o oružju prvi put čuje.

"Ja svoj život smem dati da to nije istina. To nije istina! Sve može, i da je doveo ženu, i da je ovo, i da je ono, i da se raskalašio i da se kupao i da se skinuo, ali da je prodao oružje - toga nema", rekla je Mara Prole, sestra Zmaja od Šipova.

Dok ga familija brani, Ilija Grahovac, kojeg svet masovno gleda u rijalitiju, tera po svom. Pre devet dana pred kamerama je priznao da u optužnici ipak ima istine.

"Vezano za oružje ja neću da ulaze u sobe oni koji mi isleđuju da li trgujem sa oružjem. Ja sam sa oružjem trgovao i to ću i priznati. Samo nisam sa drogom", rekao je Grahovac.

U sudu u Mrkonjić  Gradu o Zmaju nisu hteli da komentarišu. Pošto nije pronađen na kućnoj adresi sud može da donese otvorenu naredbu da se braća Grahovac bilo koji dan dovedu. U krajnjem slučaju, mogu da raspišu i poternicu.

Baranin Jovan Đurović, blizak saradnik vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića, zadužen za poslove ove kriminalne organizacije u Crnoj Gori, pukom srećom izbegao je klopku pripadnika "kavačkog klana".

Ovo je već treći put za pet meseci da se Đurović nalazi na meti ubica. Glava mu je navodno ucenjena posle nestanka 10 miliona evra od poslova sa kokainom, koje je radio sa Bojovićevim "zemuncima"!

- Policija je 10. marta zatekla dvojicu sumnjivih mlađih muškaraca kako lepe tamne folije na prozore automobila golf. Ispostavilo se da je auto ukraden u Ulcinju, a da su dvojica ljudi koji su odmah uhapšeni Marko Pavićević (28) iz Danilovgrada i Vuk Orlandić (24) iz Bara zapravo članovi "kavačkog klana", koji su bili na korak do likvidacije Jovana Đurovića, Baranina koji pripada suprotnoj grupi - navodi izvor blizak istrazi.

Istragom je utvrđeno da je Orlandić, kao meštanin, pratio metu. Znao je navike Đurovića - gde stanuje, kuda se kreće. Pavićević je trebalo da povuče oroz.

- Dani, možda i sati su delili Đurovića od smrti, sve je već bilo isplanirano. Golf je ukraden u Ulcinju, a ranije su sa jednog automobila skinute barske tablice. U štek-stanu je pronađena specijalna puška sa posebnom optikom, snajper kojim je meta trebalo da bude likvidirana. Kod god da stoji iza ovog pokušaja, nije žalio novac - kaže izvor .

- Ovaj bezobzirni napad dogodio se usred dana, kada je bašta picerije bila puna gostiju. Pucač je prišao stolu za kojim su Savić i Đurović sedeli i potegao pištolj. Nišlija je tada stao ispred prijatelja i ubijen je na mestu, ali je Đurović, koji je bio prava meta napada, pogođen u stomak i preživeo. Policija je tada uhapsila jednog od napadača koji je autom bežao ulicama Amsterdama - navodi naš sagovornik.

Holandska štampa je tada pisala da je to nastavak borbe između rivalskih "jugoslovenskih" kriminalnih klanova. Kao direktan motiv pominjana je suma od 10 miliona evra!

- Ðurović i "zemunski klan" oteli su oko 10 miliona evra od droge. Novac je trebalo da bude poslat za Dubai, ali tamo nikad nije stigao - naveo je holandski portal AD.

Ovo je treći put za svega pet meseci da je Jovanu Đuroviću nacrtana meta na čelu. Preživeo je čudom i atentat u Amsterdamu 23. oktobra prošle godine, kada je ubijen čovek koji je sedeo s njim za stolom Nišlija Goran Savić (49), vlasnik picerije "La pikola baraka", u kojoj se napad dogodio.

Bomba spala od truckanja

Đurović je nekim čudom preživeo i atentat 29. avgusta 2018. godine. Tada je pola kilograma plastičnog eksploziva bilo postavljeno ispod njegovog automobila. Paklena mašina se u jednom trenutku, od truckanja, otkačila i policija ju je pronašla na ulicama Bara!

Nasledio brata

Luka Đurović, rođeni brat Jovana Đurovića, poginuo je u saobraćajnoj nesreći oktobra 2013. godine kod tunela Vraca u blizini Kotora. On je bio suvozač u poršeu karera, koji je upravo njegovom, desnom stranom, udario prvo u stub ulične rasvete, a potom završio u jarku. Mnogi prijatelji Luke Đurovića uvereni su da je u pitanju ubistvo. Đurović je bio čovek od poverenja Luke Bojovića i njegov blizak saradnik, koji je vodio poslove u Crnoj Gori. On se zbog toga našao na meti klana Šaranovića, koji je bio u ratu sa Bojovićem.

Tela muškarca i žene nađena su jutros nešto posle 9 sati u automobilu marke "opel vektra" na putu između Batajnice i Nove Pazove.

Sumnja se da se pripadnik Žandarmerije Pavle R. sa Marinom razneo u automobilu. Vozilo je pronašla policijska patrola našla policijska patrola na blatnjavom putu između šipražja i drveća.

Sumnja se da su motivi ove tragedije ljubavni problemi, a prema nezvaničnim informacijama razneta žena nije supruga Pavla R.

Policija trenutno obavlja uviđaj na licu mesta, nakon čega će se znati više detalja, kao i okolnosti pod kojima je došlo do ove tragedije.

Kako se saznaje, Pavle R. je iz Stare Pazove radio je u novosadskom odredu Žandarmerije, a u slobodno vreme bavio se rezbarenjem ikona i gusli zbog čega su o njemu pisali i pojedini mediji.

Iako se prvo mislilo da je saobraćajac sam spazio tovar, ispostavilo se da su ga pozvala dva radnika Pošte

Na kružnom toku Jasika kod Kruševca pronađena je vreća u kojoj se nalazilo čak 38 miliona dinara, a ovaj sumnjivi tovar prijavili su građani pripadnicima Saobraćajne policije.

Kruševljani Bojan Milosavljević (39) i Vladeta Aleksić (46) zaposleni u službi "Post-ekspres" navode za da su prošlog četvrtka oko 13.30 prvi primetili vreću na desnoj traci kružnog toka.

- Vozio sam službeni kombi iz pravca Jasike, prešao most, i na kružnom toku smo Vlada i ja spazili džak, stajao je u desnoj traci kolovoza - svedoči za "Novosti” Bojan Milosavljević vozač pomenute službe.

- Džakovi "Poštanske štedionice" i "Pošte" su dosta slični, pa smo pomislili da je to možda ispalo našem kolegi, koji se vraćao iz Varvarina, a morao je da prođe tim putem. Parkirao sam nekih 70 metara dalje, kako ne bih ugrožavao saobraćaj i zatim potrčao prema džaku - navodi Milosavljević.

Milosavljevićev kolega Aleksić,inače, zadužen za obezbeđenje njihove pošiljke ostao je u kombiju, kako i nalažu pravila službe.

- Već kada sam prišao bliže, video sam razliku i shvatio da to nije džak koji pripada "Pošti Srbije", već "Poštanskoj štedionici", a kada sam se sasvim približio, video sam šta je unutra - nastavlja Bojan: "Nije bilo ni dileme, tu je bio i papir na kome je pisalo 'Poštanska štedionica, 38 miliona dinara'. Nisam se nijednog trenutka dvoumio oko toga šta treba da radimo. Pozvao sam policajca, koji je obezbeđivao saobraćaj kod kružnog toka, bio je preko puta. I on nije mogao da veruje šta je pred nama.

Bojan Milosavljević radi u “Pošti Srbije” šest, a Vladimir Aleksić 20 godina. Trenutno su zaduženi za prevoz pošiljki na liniji ka Ražnju.

- Obavestili smo firmu o tome šta se dogodilo, poslat je i zvaničan dopis rukovodiocima, a u subotu su zvali iz “Poštanske štedionice” da se zahvale-pričaju Bojan i Vladimir.

- Nama je najvažnije da je priča dobila srećan kraj i da je novac vraćen. Prava je sreća da smo mi naišli, jer neko je prosto mogao da pokupi taj džak sa novcem.

Danijel S. (21) i njegov otac Saša S. (47) uhapšeni su zbog sumnje da su naručili ubistvo Požarevljanke Ružice Kovač (78) i za taj zločin angažovali Aleksandra Đ. (22), koji je njihov pakleni plan sproveo u delo!

Kako saznajemo, sumnja se da je Aleksandar Đ. u ponedeljak automobilom u Dunavskoj ulici u Požarevcu namerno pregazio Ružicu, koja je bila na biciklu, a zatim pobegao i spalio automobil. Nesrećna starica preminula je dan kasnije u bolnici u Beogradu, a policija je u sredu uhapsila trojicu osumnjičenih.

- Motiv ovog surovog i planiranog zločina su neraščišćeni imovinski odnosi između ubijene Ružice i uhapšenih oca i sina. Sumnja se da su Saša S. i Danijel S. dali novac Ružici za njenu kuću sa idejom da je zajedno koriste dok je ona živa, a da posle njene smrti njih dvojica postanu trajni vlasnici. Međutim, oni su se u međuvremenu posvađali s Ružicom, zbog čega je ona rešila da raskine taj ugovor i istera ih iz kuće. Pošto je Ružica zabranila ocu i sinu da koriste njenu imovinu, oni su rešili da joj se osvete - kaže naš izvor i nastavlja:

- Tada su angažovali Aleksandra Đ. da ubije nesrećnu baku. Sumnja se da su njih dvojica nabavili automobil „zastava 101“ plave boje i na njega stavili registarske tablice sa drugog automobila. Potom su mu, kako se sumnja, dali instrukcije gde i kada može da pronađe Ružicu i pregazi je.

Istragom je utvrđeno da je Aleksandar Đ., koji je inače Danijelov dobar drug, pristao da svom prijatelju „učini uslugu“.

- Aleksandar je 14. oktobra u 17 sati ugledao Ružicu na biciklu, i to u ulici u kojoj ona i živi, i velikom brzinom se zaleteo kolima na nju. Oborio ju je i odvezao se u selo Mihajlovac kraj Smedereva, gde je zapalio automobil. Teško povređena starica je hitno prevezena u požarevačku bolnicu, odakle je transportovana za Beograd, ali je sutradan preminula od zadobijenih povreda - objašnjava izvor.

Policija je tada obavila uviđaj i krivično delo kvalifikovala kao teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanje pomoći povređenom licu. Odmah je pokrenuta potraga za nesavesnim vozačem.

- Tokom istrage policija je utvrdila kojim automobilom je Ružica pregažena, kao i kojom putanjom je vozač pobegao. U tome su pomogle sigurnosne kamere, koje su snimile bekstvo nesavesnog vozača, kako se tada verovalo. Kad je policija utvrdila da je za volanom „zastave smrti“ bio Aleksandar Đ., priveli su ga na razgovor. On je tada priznao da je namerno pregazio baku jer je želeo da drugaru učini uslugu - kaže naš izvor.

Protiv Aleksandra Đ. podneta je krivična prijava za teško ubistvo, dok se Danijel S. i Saša S. terete za učestvovanje u teškom ubistvu.

- Utvrđeno je da su otac i sin podstrekavali na ubistvo, kao i da su Aleksandru pomogli pre i posle zločina - kaže izvor.

Nebojša Nedeljković iskasapljen je, a njegova žena kaže da je kobne noći otišao da se nađe s drugom da se dogovore o poslu

Izmasakrirano telo Nebojše Nedeljkovića (45) pronađeno je u noći između utorka i srede u Ulici Tanaska Rajića u obrenovačkom naselju Barič u automobilu „lanča“.

Mrtvog muškarca u automobilu pronašli su meštani sat vremena posle ponoći.

- Nedeljković je najverovatnije izboden nožem na nekom drugom mestu, ali je uspeo da se otrgne napadaču i sedne u svoj auto. Teško ranjen, vozio je nekoliko kilometara, ali je u Ulici Tanaska Rajića iskrvario i umro za volanom, zbog čega je sleteo s puta i zakucao se u saobraćajni znak - kaže naš izvor i dodaje:

- Nedeljković je imao rane po grudima, leđima i vratu.

 

Bili na vezi

Nedeljkovićeva nevenčana supruga Tanja juče je smogla snage da razgovara sa novinarima u kući ubijenog, koja se nalazi u blizini mesta na kome je nađeno telo.

- Nebojša je oko 23 sata izašao i rekao da ide da se vidi sa drugom kako bi se dogovorili o nekom poslu i parama. Iskreno, ne znam o čemu je reč, jer mi ništa nije objašnjavao. Bili smo na vezi do pola sata iza ponoći, kada je kazao da je sa prijateljem i da pregovaraju... Posle toga je prestao da mi se javlja - ispričala je potresena žena i dodala:

- Pošto mi se u 1.15 nije javio, pozvala sam njegove prijatelje. Svi su ga zvali, ali on nije odgovarao. U četiri sata ujutru zakucala mi je policija na vrata i rekli su mi da je preminuo, kao i da ima dva uboda na leđima, dva na grudima i jedan na vratu. On je bio krupan čovek, snažan, ne znam ko je mogao da ga savlada - ispričala je Tanja.

Kako nezvanično saznajemo, policija je juče privela nekoliko osoba iz Bariča i Obrenovca, ali još uvek niko od njih nije osumnjičen za ubistvo Nedeljkovića.

- Privedene su tri osobe, među kojima je i jedna žena. Zasad se ne zna da li je neko od njih umešan u zločin ili ima saznanja o njemu - kaže izvor i nastavlja:

 

Narkotici

- Postoje indicije da je Nedeljković bio upleten u poslove sa narkoticima i da je, navodno, sarađivao sa lokalnim dilerima. Proverava se da li je kobne noći išao da se nađe sa nekim lokalnim dilerom, ili njegovo ubistvo nema veze sa narkoticima - kaže sagovornik.

Komšije pokojnog Nedeljkovića kažu da je on ranije imao problema sa drogom i da se, navodno, lečio u inostranstvu.

- Priča se da je imao ugrađen i blokator i da je jednom, dok je bio u krizi, pokušao da ga iseče. Neki su pričali i da je prodavao narkotike, ali to nisam video svojim očima, pa ne mogu da tvrdim - kaže komšija.

Nebojša Nedeljković je pre desetak godina izazvao saobraćajnu nesreću na Umki, u kojoj je jedna osoba poginula.

- Bio je oko tri godine u zatvoru zbog toga. U poslednje vreme je sa bratom radio u servisu za kamione koji je u vlasništvu njegove porodice - rekla je Nebojšina nevenčana supruga i dodala da su bili zajedno dve godine, ali da nisu imali dece.

Policija je juče, osim Ulice Tanaska Rajića, pretraživala i teren oko groblja u Bariču.

 

- Preko puta groblja nalazi se smetlište, a forenzičari su ga detaljno pregledali. Moguće je da je na tom mestu bačen nož kojim je Nedeljković izmasakriran ili je tu zadobio smrtonosne ubode. Istraga je u toku - kaže izvor.

U kragujevačkom Velikom parku noćas oko 22:30 došlo je do pucnjave u kojoj je jedan čovek ranjen u vrat. Nezvanično saznajemo da je u pitanju Đorđe Đorović zvani "Gušter" rođen 1976.godine.

Prema nezvaničnoj verziji do pucnjave je došlo na dečjem igralištu u Rudničkoj ulici. Đoroviću je smetala buka i došao je do igrališta da otera decu pošto je prema njemu bilo kasno da igraju košarku.

Deca su u pomoć pozvale komšiju Petra K. (28). Tada je nastala svađa. Prema nezvaničnim informacijama, Petar K. je došao sa prijateljem, nakon čega je taj mladić Đorovića udario šipkom, a nakon toga je Petar K. izvukao pištolj i ranio ga u vrat.

U MUP nam je potvrđeno da se Petar K. nalazi u bekstvu. Inače, obojica aktera pucnjave su od ranije poznata policiji.

Đorović je februara 2009.godine uhapšen u akciji Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala.

Tada je osumnjičen da pripada šestočlanoj kriminalnoj grupi koja je falsifikovala novčanice u vrednosti dva miliona evra i preprodavala drogu.

Vanka Đorđević, portparol Kliničkog centra u Kragujevcu, izjavila je za Kurir da je sinoć u ovu ustanovu primljeno lice sa prostrelnom ranom u predelu vrata. Trenutno se nalazi na odeljenju intezivne nege i van životne je opasnosti. 

Državljanin Srbije Željko Pavlov (47) je ubijen, a njegov sunarodnik Ljubomir Lazić (48) je teže ranjen u vatrenom obračunu koji se u noći između ponedeljka i utorka, oko jedan sat iza ponoći, dogodio u bjelopoljskom naselju Sutivan.

Sumnja se da je u njih pucao Bjelopoljac Elvis Ćatović (30), koji je i sam ranjen u vatrenom obračunu koji se desio ispred njegove kuće. Ćatović je juče uhapšen. Motiv pucnjave još uvek nije utvrđen sa sigurnošću. Sumnja se da su državljani Srbije nameravali da ubiju Bjelopoljca zbog ranijih neraščišćenih poslova, a da je on potegao pištolj i ubio Pavlova i ranio Lazovića.

Prema riječima Hasana Lukača, portparola bjelopoljskog Višeg državnog tužilaštva, vodi se istraga i zasad je slobode lišen samo Elvis Ćatović. "O ostalim detaljima javnost će biti blagovremeno informisana", kazao je Lukač.

Uviđaj na licu mesta obavila je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu Nada Bugarin.

Kako prenose crnogorski mediji, Ćatović je rekao da je pucao u dvojicu srpskih državljana, za koje se veruje da su ilegalno ušli u Crnu Goru.

- Takođe se sumnja da su njih dvojica pokušala da ubiju Crnogorca, koji je tada uzvratio vatru - prenose mediji.

Uhapšeni Ćatović je na saslušanju izjavio i da ne poznaje dvojicu muškaraca.

- Rekao je i da ne zna zbog čega su ga napali i ranili - izjavili su izvori iz istrage.

Tokom istrage treba da se utvrdi i ko je u koga pucao i ko je Ćatovića pogodio u ruku. Pronađeno je i oružje koje je korišćeno u okršaju.

Teško povređeni Lazić je nakon prijema u Urgentni blok bjelopoljske Opšte bolnice transportovan u Klinički centar u Podgorici. Kako saznaju mediji, smešten je na odeljenje centralne intenzivne njege i njegovo stanje je stabilno. Inače, Lazić je zadobio prostrelnu ranu u predelu grudi.

Za Elvisa Ćatovića u Bijelom Polju nije poznato da se bavio nekim nezakonitim poslovima. Juče se moglo čuti nekoliko nezvaničnih verzija o povodu za vatreni obračun u Sutivanu. Prema jednoj, trojica mladića iz Srbije došli su do Ćatovićeve kuće kako bi od njega naplatili neki raniji dug. Pretpostavlja se da su ilegalno prešli granicu putničkim autom "golf 5" beogradskih registarskih tablica. Ćatović je izašao iz kuće, a kad su ga trojica mladića napali, upotrebio je vatreno oružje. Tom prilikom je ubio Pavlova i ranio Lazića, dok se mladić koji je bio s njima izgubio u nepoznatom pravcu.

Prema saznanjima "Dana", Ćatović je inspektorima rekao da je bio napadnut i da je morao da se brani. U saopštenju Uprave policije Crne Gore navedeno je da službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica u ovom slučaju.

Na licu mesta je izvršen uviđaj. Izuzeti su tragovi koji će biti veštačeni u Forenzičkom centru. U neposrednoj blizini tela Ž.P. pronađen je i izuzet pištolj "vzor“, kal. 7,65 mm sa prigušivačem. Slijede dalje policijsko-tužilačke mere radnje u ovom predmetu, navodi se u saopštenju policije.

Strana 1 od 17

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji