PRVA LIKVIDACIJA CRNOGORACA U BEOGRADU: Ispred Franša su molili za milost dok je narod posmatrao sa autobuske stanice

Proteklih godina su česta ubistva crnogoraskih klanova na ulicama Beograda. Sukob dva zaraćena klana se preneo na ulice prestonice, gde u suštini svi oni obavljaju i najveći deo svojih poslova. Međutim, malo ko se seća prvog velikog crnogorskog mafijaškog ubistva u Beogradu. Ubistvo se desilo ispred restorana Franš na Autokomandi, a na ulici su ostala nepokretna tela Igora Ćosovića i Zorana Jovanovića koji su izrešetani 26. decembra 1996. godine. Policija je odmah sa njihovim ubistvom povezala Voju Amerikanca, vođu klana Amerika.

Žrtve su imale podeblji policijski dosije, a teretili su se za neuspeo atentat na Božidara Pejovića, nekadašnjeg policajca, a tada vlasnika turističkog kompleksa na obali Skadarskog jezera. Naime, prema optužnici, neuspešan pokušaj ubistva usledio je kao Jovanovićeva osveta Pejoviću, koji je dok je još bio policajac ubio njegovog brata. Na suđenju, on je oslobođen odgovornosti, zbog čega su kako crnogorsko tužilaštvo misli, njih trojica isplanirali Pejovićevu likvidaciju. Ćosović i Jovanović su ubrzo nakon toga uhapšeni.

Sudija je njih dvojicu u prvostepenoj presudi oslobodio svih optužbi. Oni su imali alibi da su se na dan pokušaja ubistva nalazili u Beogradu.

Ipak, ubrzo kasnije, i na njih su poslate plaćene ubice koji su ih dugo pratili da bi konačno izvršili svoj zadatak kada su njih dvojica izlazila iz najpoznatijeg restorana u Beogradu. Tela su ostala da leže po snegu koji je vejao širom Beograda. Autobusi nisu stajali, a narod je šokiran gledao ovu scenu sa obližnje autobuske stanice.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top