USPON I PAD BOSA Darko Šarić uhapšen pre četiri godine, a gde je danas njegov slučaj?

Ovih dana navršile su se četiri godine od hapšenja najvećeg srpskog narko-bosa i šefa jedne od najsnažnijih kriminalnih organizacija na tlu Evrope. Šta znamo, šta nam je nepoznato, a šta su kontroverze najvećeg procesa u Srbiji od ubistva premijera đinđića?

Kada je 24. marta 2014. godine prvi put seo na optuženičku klupu Specijalnog suda, Darko Šarić bio je nasmejan, opušten. Kasnije, dok je iznosio uvodnu reč, tek pomalo zbunjen. Rekao je da ne poseduje imovinu (da živi na teretu države u zatvoru), pohvalio zatvorskog kuvara, izrazio sumnju da mu je oduzet slovački pasoš koji je u godinama uspona stekao i, naravno, ocenio optužnicu koja mu se stavlja na teret kao izmišljotinu. Posebno su ga "pogodila" ubistva koja su mu se stavljala na teret.

Šef narko-mafije čije je hapšenje nekoliko puta najavljivano, u medijima se prvi put pojavio u oktobru 2009, kada su agencije prenele da je urugvajska policija zaplenila 2,8 tona kokaina na jahti "Maui", pod britanskom zastavom, u luci Santjago Vaskes, 25 kilometara zapadno od Montevidea. Uhapšene su dve osobe, a trag je vodio do narko-bosa iz Pljevalja. Tovar sa drogom presretnut je u okviru zajedničke akcije "Balkanski ratnik" američke agencije DEA, srpske BIA i policije Urugvaja. Uporedo, beogradska policija uhapsila je pripadnike Šarićeve grupe koji su se zatekli u Srbiji. Dva meseca kasnije, za Šarićem je raspisana međunarodna poternica.

Prekasno: Pljevljak je nekoliko dana ranije napustio Crnu Goru i nestao u nepoznatom pravcu.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top