INTERVENTNA MU PUCALA U GLAVU: Sekirom krenuo na njihovu patrolu, dobio metak u potiljak

Patrola policije interventne jedinice u Beogradu se odazvala na poziv da dođu i smire osobu koja vitla pištoljem po dvorištu i preti regularnoj policijskoj patroli koja ne moće da ga obuzda. Nisu mogli ni u najgorim mislima da pomisle kako će to veče proteći kao u najvećim noćnim morama.

Kada su došli u Barajevo na licu mesta su zatekli Đorđa R. (20) koji u dvorištu puca iz pištolja i sekirom uništava automobil u kojem su se nalazili lokalni policajci. Pripadnici interventne jedinice su izjurili iz vozila i povikali: "Predaj se! Spusti oružje", međutim on ih nije poslušao. Tada su ispaljeni i prvi hici upozorenja u vazduh.


Pomahnitali mladić i dalje je mahao sekirom i pretio pištoljem da će pucati u policiju. Svi pripadnici interventne su držali Đorđa na nišanu nekoliko minuta, kada su dobili dozvolu od svojih nadređenih da pucaju. Tada su odjeknula dva hica. Teško ranjeni mladić u glavu, kolima Hitne prevezen je na VMA gde su se lekari dugo borili za njegov život. Ovaj mladić je i ranije bio poznat policiji. Protiv Đođrđa R. je podneto više prijava zbog razbojništava, krađa, drskog i nasilničkog ponašanja, ucena itd. 

Na žalost, mladić je preminuo 30. decembra 2012. godine. 

Međutim, otac pokojnog Đorđa tvrdi da je ovo bila surova egzekucija pripadnika interventne jedinice, da su mu pucali u potiljak kada se okrenuo i rešio da se smiri, odnosno da pođe kući. 

Đorđe Ranković je posle večernejg izlaska u grad došao kući sa svojim drugarima gde su pustili dosta glasno muziku. Tada su se njegove komšije pobunile, a među njima i tetka mladića. Tokom svađe sa svojom tetkom, pretio je i glasno se derao, a zatim je uzeo sekiru iz obližnje šupe i počeo da uništava auto koji je bio u vlasništvu tetke. Barajevska policija je stigla u roku od nekoliko minuta, ali se on nije zaustavio, spa je istog momenta napao i policajce, udarajući sekirom i po njivovom autu. 

Nastavak kobnih događaja smo već opisali na početku ovog teksta. 


Ovako je izgledalo zvanično saopštenje policije:" Policijski službenici Interventne jedinice su, radi upozorenja, u dva maha ispalili iz službenih pištolja priojektile u vazduh, ali je Đ. R. i dalje vređao, pretio i kretao se ka njima s uperenim pištoljem. U pokušaju da odbiju napad, jedan od policajaca je ispalivši hitac slomio vetrobransko staklo službenog vozila, nakon čega su se čula dva pucnja iz pravca iz koga je išao naoružani Đ. R. Na oko pet metara od vozila iza koga su bili policijski službenici, policajci M. J. i J. Đ. ispalili su više projektila ka naoružanom napadaču, nakon čega je on povređen pao"

Unutrašnja kontrola nikada nije sprovela istragu protiv policajaca, pošto je odmah odlučeno kako oni nisu prekršili svoja ovlašćenja. Đorđe je mrtav zbog svađe sa svojom tetkom. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji