STRAVIČNI DETALJI ZLOČINA U ZATVORU NOVA SKELA: Krvlju ubijenog cimera pisao po zidovima ćelije

Marko Jovanović (27) iz Niša, koji služi maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva, žiletom je preklao cimera Ramiza Šarića (34) u jednom od najčuvanijih srpskih zatvora, zvanom Nova Skela, kod Beograda.

- Ovi osuđenici su protekla dva meseca delili sobu u Kazneno-popravnom zavodu. Incident se dogodio tokom noći sa utorka na sredu - potvrdili su Kuriru juče iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Iz Uprave su potvrdili i da je Jovanović cimera ubio žiletom iz „bik brijača“.

 

Motiv sukoba još nije poznat, ali ono što su ostali zatvorenici rekli jeste da je Šarić poslednjih dana često fizički i psihički mučio Jovanovića. Po zatvorskim ćelijama šuškalo se i to da je Šarić, navodno, tražio i da ga Jovanović seksualno zadovoljava, što ovaj nije želeo. Međutim, to još niko od zatvorenika nije zvanično potvrdio policiji dok su razgovarali o ubistvu koje se dogodilo. Dalja istraga koja se vodi u zatvoru odgonetnuće šta je bio motiv da Jovanović zverski ubije cimera, da li su postojali sukobi i da li je ubistvo moglo biti sprečeno, piše Alo.

 


Ubijeni Šarić bio je osuđen na skoro pet godina zbog više krađa. U Skelu je prebačen iz zatvora u Sremskoj Mitrovici zbog „neprilagođenog ponašanja“.

- Niko ne zna šta se tačno dogodilo u ćeliji koju su delila dva osuđenika. Najverovatnije je Jovanović izvukao žilet iz plastičnog brijača, koji je osuđenicima dozvoljen kako bi održavali ličnu higijenu, i na spavanju ubio cimera. Do noći u kojoj se zločin dogodio nijedan od njih nije se žalio na probleme sa drugim - kaže izvor upućen u istragu.


On objašnjava da su stražari Šarićev leš zatekli ujutru u ćeliji.

- Kad su otvorili vrata, ugledali su jeziv prizor. Šariću je bio prerezan vrat od uveta do uveta.  Zidovi su bili išarani i isprskani krvlju žrtve. Ubica je hladnokrvno sedeo na svom krevetu i gledao u unakaženog cimera - dodaje izvor iz istrage.

Marko Jovanović, podsetimo, iza rešetaka je jer je 31. oktobra 2010. ubodima nožem u Nišu ubio bivšu devojku Danijelu Jovanović (27) a potom i Aleksandra Kitanovića (23), za kog je verovao da je njen novi dečko. Bivšu devojku je brutalno izbo nožem u njenom stanu, pošto mu je ponovila da ne želi da bude s njim i da ima novog dečka, komšiju Kitanovića. Posle prvog ubistva pozvonio je i na vrata Kitanoviću, odveo ga do Danijelinog stana i ubio i njega.

- Jovanović je iz bezobzirne osvete zbog neuzvraćene ljubavi ubio Danijelu i njenog komšiju - objašnjava naš sagovornik i podseća da je odbrana ubice tražila da mu se izrekne mera bezbednosti čuvanja i lečenja u zdravstvenoj ustanovi, ali da je sud to odbio jer su veštaci utvrdili da je bio uračunljiv.

 

Marko Jovanović najverovatnije će biti prebačen u pritvor Centralnog zatvora, jer će protiv njega biti pokrenut istražni postupak tokom kog će ponovo biti podvrgnut psihijatrijskom veštačenju.

- On je već, pre dve godine, osuđen pravosnažno na maksimalnu zatvorsku kaznu i ukoliko i posle ovog sudskog postupka bude oglašen krivim i osuđen, kazna bi mogla da ostane ista, jer je po našem zakonu najveća kazna 40 godina zatvora - objašnjava sagovornik

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top