OVAKO JE NASTRADAO VOJVODA, U TO VREME VOĐA DELIJA: Ubicama pobegao u butik gde su ga pronašla dva napadača. Najluđi na severu i kum Ražnatović Arkana!

Vladimir Vojvodić, poznatiji po nadimku Vojvoda, bio je u vreme ubistva vođa Zvezdinih navijača. Za ubistvo Vojvodića i njegovog druga Brkića, člana Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana, na po 13 godina osuđeni su Dejan Simić i Ivan Žunić, koji su odmah uhapšeni. Simić je već odležao zatvorsku kaznu, dok je Žunić trenutno izdržava u Hrvatskoj, čiji je državljanin.

Vojvodić i Brkić su ubijeni 1. novembra 1993. u privatnom komisionu "Ferum-market", u Požeškoj ulici 150, na Banovom brdu. Njih dvojica su se oko pet sati ujutru sakrili u komision jer ih je jurila grupa mladića. Ali, potera ih je pronašla i usmrtila ih iz dva pištolja. Glavni osumnjičeni je bio Nemanja Popović, koji se odmah dao u bekstvo i sa lažnim pasošom preko Slovenije i Trsta došao do Italije gde se povezao sa Sicilijanskom mafijom.

Nemanja Popović je do 2004. bio u bekstvu. Dok je svedok Dejan Ćurčić tvrdio da je zajedno sa Popovićem, Ivanom Žunićem i Dejanom Simićem 1. novembra 1993. godine došao u "Ferum" u ranim jutarnjim satima, svedoci Jovica Stojković i Stanko Milašinović su to negirali, iako su se i sami zatekli na istom mestu.

Stojković, u to vreme radnik "Feruma", izjavio je da su u prodavnici u trenutku pucnjave bili samo pokojni Vojvodić i Brkić i da on nije video ko ih je ubio, jer se u to vreme nalazio u toaletu gde je prao šoljice.

Noćni čuvar iz susedne prodavnice, Milašinović, istakao je da je Ćurčić dovezao dvojicu ubijenih mladića, ali da se on kratko zadržao, jer je odvezao u Žarkovo jednu devojku.

Vladimir Vojvodić bio je poznat po nadimku Vojvoda. U to vreme, iako je imao samo dvadesetak godina, slovio je za momka bliskog okruženju Željka Ražnatovića Arkana. Ubijen je hicima iz vatrenog oružja na Banovom brdu. Na isti način usledile su i likvidacije ostalih Arkanovih prijatelja.

Policijskom istragom, Nemanja Popović, koji je u to vreme takođe bio mladić od dvadesetak godina, osumnjičen je za ubistvo Vojvodića, ali od njega više nije bilo ni traga. Popović je odmah pobegao u Italiju, gde se krio sve do septembra 2000. godine kada je, prema pretpostavkama policije, došao u Beograd da bi izvršio još jednu likvidaciju. Ovoga puta, prema operativnim sumnjama policije, na meti mu se našao Jovan Simendić Simenda, pripadnik stare garde beogradskih žestokih momaka, koji se družio sa Goranom Vukovićem, Đorđem Božovićem Giškom, ali i s Arkanom. Simendić je ubijen u strogom centru grada, u svom kafiću 'Džuboks' u Ulici Vuka Karadžića.

Nemanja Popović je posle ove likvidacije ponovo pobegao u Italiju, gde je u međuvremenu uhapšen i osuđen na dve godine zatvora zbog nekoliko teških krivičnih dela. Posle isteka kazne izručen je u Srbiju.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top