Likvidacija u Beogradu! Ubijena sestra "kralja prostitucije na Balkanu" - izašla iz tramvaja i overena sačmarom!

Lija Ahmetović (32), rođena sestra Dilavera Bojkua (58) zvanog Leku, nekrunisanog kralja prostitucije na Balkanu koji je likvidiran 14. avgusta ove godine u Strugi u Makedoniji, takođe je ubijena, ali u Beogradu i ovaj zločin nerasvetljen je skoro 19 godina.

Smrt jednog od glavnih bosova albanske mafije nije razjašnjena, a sumnja se da je u pitanju krvna osveta.

Međutim, kako "Blic" saznaje, opomena za Bojkua stigla je mnogo ranije. Tačnije, dve decenije ranije. Onog dana kada je usred Beograda ubijena njegova mlađa sestra, po zanimanju - čistačica.

"Lija Ahmetović je ubijena 6. novembra 1998. godine oko 22 sata, na trolejbuskoj stanici u tadašnjem Bulevaru mira, blizu Hajd parka. Ubica je u nju pucao iz sačmare, kada je izašla iz trolejbusa i krenula kući, u obližnjoj ulici. Bila je čistačica u jednom institutu i vraćala se sa posla", priča sagovornik “Blica” upoznat sa ovim slučajem.

U prvom trenutku operativcima je bilo nejasno zašto bi iko ubio ženu, uzornu majku i suprugu, bez ikakve mrlje u životu, kontakata sa podzemljem.

"Detaljno je pregledan teren u blizini mesta ubistva. Pročešljan je park i zanimljivo je da su nađene patrone, koje međutim nije bilo moguće povezati sa sačmarom iz koje je pucano na nesrećnu ženu. Ubrzo je, takođe iz sačmare pucano na automobi parkiran kod Bogoslovije, pa se posumnjalo da su možda ta dva događaja povezana. Nije bilo moguće nađi to spregu, pa nije odbačena mogućnost da je pucač koji ide okolo naoružan “sačmaricom” i puca nasumice ", dodaje izvor.

Istovremeno policija je u nadi da će utvrditi pravi motiv ubistva Lije Ahmetović i uhapsiti likvidatora, “češljala” njen život, privatne i poslovne kontakte.

"Kao čistačica radila je na jednom institutu, koji je u to vreme bio opremljen alarmima i najboljim sistemom zaštite. Posumnjalo se da ju je možda neko “vrbovao” da iznosi neke podatke, ali je utvrđeno da je sve bilo “pod ključem”, te da ona kao čistačica nije mogla da dođe u dodir ni sa jednim važnijim dokumentom, pa je i taj smer istrage pao u zapećak", navodi sagovornik “Blica”.

A policija tada dolazi u prvi kontakt sa Dilevarom Bojkuom, koji je sa rođenim bratom došao iz Makedonije da bi preuzeo sestrino telo.

"Zbog takoreći nikakve razmene informacija sa policija iz susednih zemalja, tada u Beogradu, niko nije ni znao ko je Dilaver Bojku, da je trgovac ženama, i to veliki. Kada je došao da preuzme sestrino telo da bi je sahranio u Makedoniji, policija je saznala da se porodica Lije takoreći odrekla, jer se udala za čoveka koji nije njihove nacionalnosti i koga oni po svemu sudeći nisu mogli da prihvate", kaže naš izvor.

Utvrđeno je da se Lija udala za sina vojnog lica, preselili su se u Beograd i tu sa imali skladan brak, bez trzavica.

"Izabranik se nije sviđao njenoj porodici, ali nije bilo razloga da je neko od rođaka ubije zbog toga. Ukoliko bi i hteli da spreče brak, to bi uradili mnogo ranije, ubili devojku ili mladića, a ne bi čekali da dobiju dete. To jednostavno nije bilo logično", objašnjava sagovornik.

Istovremeno, ne može se odbaciti ni mogućnost da je metak u mlađu sestru kralja prostitucije bio namenjen njemu - kao surova opomena. Naročito ako je poznato da je krvna osveta sistem kojim su se rukovodili i ovi albanski makroi i bosovi.

Uprkos opsežnoj istrazi, ubistvo Lije Ahmetović je nerasvetljeno skoro 19 godina.

Za Dilavera je procenjeno da je učestvovao u prodaji 3.000 žena. Navodno, u svakom trenutku imao je od 200 do 250 “robinja” spremnih za prodaju, a cena im je bila od hiljadu i po do pet hiljada evra. Odrobijao je samo tri godine i opsam meseci nakon što je osuđen zbog posredovanja u prostituciji. Pobegao je iz zatvora, sklonio se u Crnu Goru, ali je uhapšen kada se pripremao da utočište nađe u Brazilu. Koliko je bio “jak” igrač, svedo i to što ga je tražio i FBI, a SAD su, kada je pobegao iz zatvora, čak i nudile 10.000 dolara za informacije o ozloglašenom bosu.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top