TAJNA ARKANOVOG PRSTENA: Prokletstvo preuzimalo svakog ko ga je posle nosio

Željko Ražnatović je bio jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji. Navodno, bavio se pekarstvom i imao jednu pekaru i fudbalski klub, ali njegov biznis se prostirao daleko više od toga.

Vremenom se udao za najpopularniju pevačicu. Svoju moć je hteo da predstavi kupovinom jednog skupog prstena od zlaza koji je nosio samo u retkim prilikama. Direktno iz Francuske je poručio prsten neverovatnog rada. Niko nije saznao koliko je on zapravo težak, ali dijamanti na njemu, veličina, sjaj... Svako ko se tada nalazio u njegovom prisustvu, nije mogao da skrene pogled sa tog prstena.- Jednom je Željko krenuo na poslovni sastanak, nazovimo ga tako, sa jednim uglednim stranim biznismenom. Stavio je taj prsten, jer je posao bio krupan i značajan, hteo je da pomkaže svoju moć. Biznismen je odbijao njegove predloge i nije hteo da sarađuju. Onda mu je Arkan konkretno rekao: slušaj, ako ne bude kako sam rekao, prsten koji konstantno gledaš na mojoj ruci, zabiću ti u dupe. I to ozboljno mislim tako. Naravno, dobio je uslove koje je želeo - izjavio je Žabac jednom prilikom, koji se često tih godina nalazio u Arkanovom društvu

Posle njegove smrti, prsten je navodno nestao. Mnogi su mislili da je Ceca kriva za njegov nestanak, ali se posle par godina pojavio u Italiji. Navodno, prilikom jedne racije policije u Italiji, uhvaćena je krupna zverka, jedan od vođa sicilijanske mafije. Prilikom hapšenja, nezgodno je skočio sa zgrade dok je bežao od policije i slomio vrat. Prsten je predat italijanskoj policiji, ali je ubrzo nestao iz skladišta gde se skupljaju ovakvi dokazi.Sledeći put, prsten je viđen u Rusiji, kada je jedan biznismen, da ne kažemo mafijaš, nastradao prilikom vožnje svog Porše Kajena. Prsten je policija regularno vratila njegovoj porodici, koja ga je kasnije prodala na aukciji jednoj renomiranoj ruskoj antikvarnici. I dalje je nosio svoj pun sjaj, ali njegova prošlost je bila malo poznata. Svi su krili da je njegov prvi vlasnik mafijaš iz Srbije.

Antikvarnica u Rusiji je vrlo brzo izgorela, a prsten nikada nije više pronađen. Da li se pretvorio u pepelo ili je prosto nestao u nekoj krađi koju je pokrivao požar, možda saznamo u narednim godinama koje dolaze.

Ostaje i pitanje kako se prsten našao u Italiji, a potom kako je ukraden iz skladišta policije. Pogotovo je interesantno, kako je završio u dalekoj Rusiji.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji