MASOVNA UBISTVA U SRBIJI: Ovo su najveće tragedije koje su potresle javnost

Pet osoba je ubijeno u tragediji u Žitištu, dok su 22 ranjene, kada je Slaviša Zlatić (38) ušao u kafić "Makijato" i ispalio više metaka iz automatskog oružja, koje je nelegalno posedovao.

Teško ubistvo dogodilo se oko 01.40 časova, a Slaviša je ispalio više hitaca iz automatskog oružja i tom prilikom ubio svoju suprugu i još jednu žensku osobu, nakon čega je nastavio da puca po građanima koji su se u tom trenutku nalazili u kafiću.

I prethodnih godina su se događala masovna ubistva, pre svega zbog narušenih porodičnih odnosa. Maja prošle godine se u mestu Martonoš kod Kanjiže dogodila porodična tragedija u kojoj je život izgubilo sedam osoba.

Tom prilikom je Rade Šefer (55) posle venčanja sina ubio snahu Nataliju, njene roditelje Šandora i Karolinu B, svoju suprugu Rozu i njene roditelje J. T. i B. T.

Početkom aprila 2013. godine u mestu Velika Ivanča kod Mladenovca Ljubiša Bogdanović (60) ubio je iz vatrenog oružja 13 komšija, među kojima i sina i majku.

Krajem jula 2007. godine u Jabukovcu kod Negotina Nikola Radosavljević (32) je iz lovačke puške ubio devet osoba, a teško ranio dve osobe.

U Leskovcu je 27. jula 2002. godine na tri različite lokacije Dragan Cedić (32) iz automatske puške ubio bivšu suprugu Biljanu i šestoro članova njene familije, dok je pet osoba ranio.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top