PROKOCKAO SAM 250.000 € Na koncu agonije èeka te ludilo, zatvor ili smrt

- Sve je tačno! Priznajem, uzimao sam novac s računa klijenata. Imam dve ćerke, bliznakinje od šest godina, koje smo supruga i ja dobili zahvaljujući veštačkoj oplodnji. Meðutim, zbog toga što smo dva puta morali da prolazimo kroz taj proces, zapao sam u velike dugove!

Ovim rečima, kako Kurir nezvanično saznaje, na saslušanju pred zamenikom Višeg javnog tužioca Vladan Barjaktarović (54), šef ekspoziture Komercijalne banke na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, priznao je da je od 2009. podizao novac s računa klijenata. Navodno, detaljno je opisao kako je zbog pozajmice za veštačku oplodnju parama klijenata počeo da se kocka u nadi da će tako lako da prikupi pare i vrati dugove.

- Nisam imao načina da vratim novac, pa sam redovno počeo da odlazim u kladionice i kockarnice. Postao sam opsednut, sanjao sam kako se kockam i jedva čekao jutro da odem u kazino. Verovao sam da ću tako da vratim dug - ispričao je bankar na saslušanju.

Barjaktarović je, navodno, rekao da nije imao pomagače i objasnio je kako je uspevao godinama da ostane neotkriven.

- Svake godine je na slučajnom uzorku vršena revizija i ja sam imao sreće da nisu kontrolisani računi s kojih sam uzimao novac, tako što sam radniku trezora davao nalog za isplatu. Tek ove godine kontrolisan je i jedan od tih računa - priznao je Barjaktarović.

Na ideju da ovako prikupi novac za vraćanje duga, kako je ispričao, naveo ga je slučaj koleginice koja je posle otkrivanja identične kraðe blago kažnjena.

- Verovao sam da neće biti strašno ni ako me otkriju - rekao je osumnjičeni Barjaktarović, koji je zaplakao kad je saznao da će biti sproveden u pritvor.

Inače, novac koji je Draganu Nikoliću i Mileni Dravić skinut s računa su honorari koje je poznati glumački par dobijao za reklamiranje čuvene kafe.

- Nakon što je otkriveno da im nedostaje novac, Nikolić i njegova supruga došli su u banku i dali izjavu, posle čega su im pare, kao i ostalim oštećenim klijentima, vraćene na račun - kaže izvor Kurira iz istrage.

Istraga

Komercijalna banka je dosad donela istražnim organima dva naloga preko kojih je skinuto s računa ukupno 75.000 evra, iako se sumnja da je uzeto čak 800.000 evra.

- U banci će nastaviti da proveravaju naloge iz dosijea klijenata koji su imali oročen novac u periodu kad su kraðe počinjene. Ukoliko naðu još lažnih naloga, doneće ih u policiju kao dopunu krivične prijave - navodi naš sagovornik iz istrage. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top