NJEN RAČUN ZA STRUJU JE BIO 3 HILJADE EURA MJESEČNO: POLICIJA JE UPALA U KUĆU OVE BAKICE I ZAPREPASTILA SE ZBOG ONOGA ŠTO JE PRONAŠLA

STANOVNICI JEDNOG MALOG SELA U SRBIJI SU SE FRAPIRALI KADA SU SAZNALI DA SE NJIHOVA KOMŠINICA BAVI NEDOZVOLJENIM RADNJAMA U SVOM DOMU. NAIME, BAKICA JE U SVOME DOMU IMALA LABORATORIJU KOJA SE U PODRUMU NALAZILA I TU JE UZGAJALA GODINAMA MARIHUANU.

Policija se uhapsila 63-godišnju bakicu Zoru KOk kojoj su zaplijenili nevjerovatnih dvije stotine i pedeset biljaka kanabisa od kojeg se trava proizvodi.

Interesantan podatak je da ovoj staroj bakici nije prvi put da zapljenjuju drogu jer su dvije 2012.godine u njenom domu, kada su otkrili jednu sličnu laboratoriju gdje je uzgajala marihuanu također. Zbog ovog krivično djela, Zorin muž, Gerit Kok je inače holandski državljanin proveo neko vrijeme u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. Naime, suprug je preizeo na sebe odgovornost kako je njegova supruga ne bi krivično odgovarala.

-Ona je njemu svakog dana donosila ručak u zatvor i nama je pričala kako ona ništa o tome nije znala. Rada su mu cijelu opremu za drogu odnijeli policajci, a sada su supjeli da spakuju sv eu kombi – rekla je komšinica koja nije želila da otkrije svoje ime.

Policija je utvrdila da se radi o nečemu jako sumnjivom, kada su vidjeli da starica dobiva izuzetno veliki račun za struju kada se u obzir uzme da je u pitanju obično domaćinstvo. Račun za struju je iznosio nevjerovatnih tri hiljade.

Otvorena su bila vrata njene ograde, skoro je imala i neugodan slučaj u porodici, pomagale su joj sve žene, kuća je bila puna, a niko nije osjetio taj miris, kazala je komšinica.

Također, dodaje nakon što je ovo prvi put otkriveno u sremačkom selu, rijetko ko razgovarao sa Zorom, a žene iz sela koje su se tada družile sa njom zvali su mještani travarke, iako nisu znali da se i dalje u toj kući uzgaja marihuana.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top