PALA DOK JE PREUZIMALA NOVAC: Uhapšena direktorka srednje škole zbog mita od 20.000 dinara

Direktorka Lj. Ć. osumnjičena je da je donela rešenje o otkazu ugovora na osnovu kojeg oštećena radnica ne može da ostvari pravo na otpremninu za odlazak u penziju, a dva dana kasnije je za donošenje novog rešenja koje omogućava ostvarivanje tog prava, zahtevalala od nje isplatu od 20.000 dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su direktorku jedne srednje škole u tom gradu zbog sumnje da je primila 20.000 dinara mita.

Direktorka Lj. Ć. (50) je osumnjičena da je 2. septembra donela rešenje o otkazu ugovora na osnovu kojeg oštećena radnica ne može da ostvari pravo na otpremninu za odlazak u penziju, a dva dana kasnije potom je za donošenje novog rešenja koje omogućava ostvarivanje tog prava, zahtevalala od nje isplatu od 20.000 dinara.

Policija je uhapsila Lj.Ć. prilikom primopredaje novca.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedena Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

- Sumnja se da je ona 4. septembra 2015. godine promenila prvobitno rešenje i pod istim brojem i datumom donela novo rešenje, predala ga oštećenoj uz napomenu da joj novac dostavi odmah po primanju plate - preciziraju u niškoj policiji.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top