ZASTRAŠIVAO CRNOM MAGIJOM: Beli mag pokušao svojim proročanstvima da iznudi pola miliona eura!

Drago Mitrović “Beli mag” iz Ostojićeva kod Bijeljine uhapšen je zbog iznude pola miliona evra dok ga je na “izlečenje” u njegovim prostorijama čekalo 20 ljudi!

Drago Mitrović je uhapšen zbog sumnje da je sa Nikolom K. (30) pokušao da iznudi pola miliona eura od jednog Beograđanina (57) u manastiru kod Šida.

Drago je već osuđivan za prevaru,  ovoga puta riješio je da iskoristi svog klijenta kako bi nasamario žrtvu iz Beograda.

Sve je počelo kada je Nikola došao kod “bijelog maga” da mu ovaj skine “crnu magiju” i pritom mu platio za te usluge.

“Mitrović je zloupotrebio nesreću čovjeka. Obećao mu je da će ga “izliječiti” ako mu ovaj pomogne u iznudi od jednog imućnog Beograđanina. Sva trojica – i žrtva, i Nikola koji je posrednik u zločinu, ali i “beli mag”, inače su dobrostojeći”, kaže izvor “Blica”.

Kada je oštećeni uoči Nove godine došao na dogovoreno mjesto, u manastir kod Šida, Nikola K. mu je prišao, omamio ga elektrošokerom i uz prijetnju pištoljem zahtijevao isplatu 500.000 eura kako ne bi naudio njemu i njegovoj porodici. Žrtvi su dali instrukcije kako će i kada, u narednom periodu isplatiti novac, nakon čega su je pustili.

Beograđanin je pokušaj iznude prijavio policiji, pa su Mitrović i Nikola K. uhapšeni.

Policija je prilikom pretresa stana Nikole K. našla elektrošoker i pištolj pa će protiv njega podneti krivičnu prijavu i za neovlašćenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

A u momentu hapšenja Mitrovića ispred njegove „kancelarije“ u Beogradu 20 ljudi čekalo je u redu da ih beli mag izleči!?

Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

Drago Mitrović, koji je rodom iz Bijeljine, stari je poznanik policije i pre 11 godina je hapšen takođe jer iznuđivao novac, ali rođacima koje je zastrašivao crnom magijom. Zbog toga je bio osuđen na pet godina zatvora. Njegov saučesnik bio je Zoran Golub iz Novog Sarajeva, koji je u bekstvu osuđen na četiri godine robije.

Njih dvojica su pretnjama od iznudili više od 300.000 evra. Golub je ubijen u Istočnom Sarajevu.

Kako je prevario sopstvene rođake

Mitrović nije prezao da tokom svoje dugogodišnje prevarantske karijere uzme pare i od svojih rođaka. Tako je 2005. i 2006. godine Mitrović došao u posetu svojim rođacima Prodanovićima iz Novog Sada i rekao im da je ima natprirodne sposobnosti i „predvideo“ im „veliko zlo koje im preti od uterivača dugova“. Prodanovići su poverovali svom rođaku i mesecima živeli u strahu od njegovih „proročanstava“. Na kraju su kesu sa 300.000 evra ostavili na autoputu, tu kesu je uzeo Golub i podelio je sa Mitrovićem.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji