Na današnji dan 2011. ubijen je podgorički bokser Aleksandar Saša Pejanović, reprezentativac SRJ i SCG.

Na današnji dan 2011. ubijen je podgorički bokser Aleksandar Saša Pejanović, reprezentativac SRJ i SCG.

Pejanović je bio akter jednog od najpoznatijih slučajeva u kome su pogažena nečija ljudska prava.

Nakon uličnih nereda zbog priznavanja nezavisnosti Kosova, policija ga je brutalno tukla i maltretirala, o čemu je izveštavao i UNHCR.

Pejanović je ovome javno govorio, između ostalog, i preko čuvenog jutjub snimka na kojem je jasno upozoravao javnost da mu je život ugrožen.

Na Pejanovića je pucao komšija, policajac Zoran Bulatović, koji je odmah uhapšen.

Napadač je prišao Pejanoviću dok je sedeo na terasi kafića i ispalio mu hitac u grudi.

Kako je saopšteno iz Kliničkog centra Crne Gore u Urgentni centar Pejanović je dovezen u 14.35 časova sa povredom grudnog koša vatrenim oružjem, bez znakova života.

– I pored preduzetih mera reanimacije lekari su konstatovali smrt u 14.55 časova – navodi se u saopštenju.

Pejanović je javnosti postao poznat kada je uhapšen zbog nereda na demonstracijama protiv priznanja nezavisnosti Kosova u oktobru 2008. godine.

Nakon 20-tak dana od demonstracija Pejanović se sam predao policiji gde je u „betonjerci“ pretučen.

Od tada je, po privatnoj tužbi Pejanovića, pokrenut proces protiv policajaca koji su osumnjičeni za njegovo maltretiranje i prebijanje.

Policajce Ivicu Paunovića, Milana Kljajevića, Milanka Lekovića Osnovni sud je osudio na zatvorske kazne, da bi Viši sud nedavno ukinuo tu presudu.

Policajci Bojan Radunović, Dobrivoje Djuričić i Goran Stanković tada su oslobodjeni krivice.

Pejanović je bio bivši bokserski reprezentativac i do 2006. godine policajac, dok nije dobio otkaz, jer je navodno u kazinu hotela Crna Gora fizički napao jednog od zaposlenih.

Pejanović je nakon hapšenja 2008. godine više puta tvrdio da mu je bezbednost u Crnoj Gori ugrožena i jedno vreme je živeo u Srbiji.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji