PINKOVOJ ZVEZDI 8 GODINA ZBOG UBI-STVA PEVAČICE JELENE: Odeća dokaz svireposti...

Kantonalni sud u Novom Travniku je na osam godina zatvora osudio Zorana Gromovića Zoku (46) iz Travnika, muzičara i bivšeg učesnika šoua "Pinkove zvezde", jer je pasatom u Gornjem Putićevu kod Travnika usmrtio svoju devojku Jelenu Tursun (35), pevačicu i državljanku Srbije.

Tamošnji mediji presudu ocenjuju kao skandaloznu.

U zatvorsku kaznu uračunaće se i vreme koje je do sada proveo u pritvoru. Stav odbrane tokom suđenja bio je da se radilo o teškom delu iz sigurnosti javnog prometa, ali je Tužilaštvo podiglo optužnicu za ubistvo. Dilema oko kvalifikacije dela imalo je i Sudsko veće, ali su, ipak, utvrdili da je reč o ubistvu.

Ubistvo se može izvršiti na razne načine i raznim predmetima. U pogledu pravne kvalifikacije, mi ne sumnjamo da se ovde radi o ubistvu, a sredstvo izvršenja je vozilo – pojasnio je predsedavajući Sudskog veća Mehmedalija Huseinović.

On je kazao da je Gromović bio smanjeno uračunljiv, ali ne bitno te da je bio svestan posledica koje mogu nastati. Raskopčani delovi odeće ubijene Jelene dokaz su da je pre tragičnog događaja izbio konflikt između ljubavnog para.

"Opredelili smo se za osam godina zatvora, jer optuženi nije ranije osuđivan, ima suprugu i dvoje dece. Dobro se ponašao tokom suđenja, iako je njegov čin bio strašan", kazao je sudija Huseinović.

Ana Škorić, majka ubijene Jelene, upućena je s imovionsko-pravnim zahtevom na parnicu, a vozilo “pasat”, kao sredstvo izvršenja ubistva, oduzeto je.

Obrazlažući osuđujuću presudu, Sudsko veće ukazalo je i na nelogičnosti u iskazu Gromovića, ali i svedoka odbrane.Svi su tvrdili da su ugostiteljski objekt u Novoj Biloj napustili nakon svirke 28. novembra 2015. godine između dva i tri sata posle ponoći, a ubistvo se dogodilo oko pet.Jasno je kako u ovim iskazima postoji “rupa” od dva-tri sata.

U tom periodu došlo je do svađe, Jelena je napustila vozilo, a Zoran je krenuo prema vikendici. Nakon toga se okrenuo i vratio seoskim putem te je zgazio.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji