PRAVILA SAM SE DA SAM MRT.VA I TAKO PREVARILA UBlCU: Progovorila supruga UBlJENOG ŠIJANA koja je primila 8 METAKA!

- Očekujem da će MUP RS u najkraćem mogućem periodu rasvetliti zločin, a što se tiče ovog čoveka, koji je naneo zlo mojoj porodici, nisam ga nikada videla - rekla je za "Nezavisne" Sandra Jošić (41), supruga ubijenog Banjalučanina Damira Ostojića Šijana (43), upitana da prokomentariše hapšenje Stefana Samardžije iz Istočnog Sarajeva, koji je priveden u četvrtak naveče jer se dovodi u vezu sa ovom likvidacijom.

Jošićeva je početkom septembra 2018. teško ranjena, ali je uspela da se spasi praveći se da je mrtva, nakon što je u nju i njenog supruga sasuta kiša metaka, a Samardžija je, kako je u petak objavljeno, osumnjičen da je ukrao vozilo kojim se ubica dovezao na mesto zločina.

- Prošla sam vrlo težak period. Bila sam u Minhenu dva meseca i vratila sam se pre četiri sedmice. Još me čeka nekoliko operacija. Dakle, moje kliničko lečenje nije završeno. Primila sam osam metaka, i gde god sam došla, svi se čude, ne mogu da veruju da sam živa - izjavila je Jošićeva.

Ističe da očekuje i da traži da ubica bude kažnjen najstrožom kaznom.

- Nakon što je ovaj čovek uhapšen, sada se nadam da će se stvari odvijati lančano. Videćemo. Nadam se da će u najskorijem vremenu MUP RS konačno razrešiti ovo ubistvo - rekla je Jošićeva za "Nezavisne".

Kaže da je nakon svega svesna situacije, kao da se zločin juče desio.

- Nisam plakala, nisam paničila. Sama sam svoj život spasila. On je pucao i u mene. Nakon što je upucao mog supruga, spustio je pušku, pomerio se do retrovizora, podigao pušku i nastavio da puca u mene! Ja sam primila osam metaka. Kada je ispucao osmi metak, napravila sam se da sam mrtva. Pognula sam glavu, digla ruku, isplazila jezik, jer je to bio jedini mogući način da, možda, ostanem živa - navodi Jošićeva prisećajući se najtraumatičnijeg događaja u svom životu.

Dodaje da je ubica pomislio da je umrla, a ona je nastavila da žmuri.

- Nisam smela da otvorim oči, jer nisam znala gde se on nalazi. Kada sam pogledala u retrovizor, videla sam da ide iza mene sa spuštenom puškom, toliko sporo kao da nikad ništa nije uradio - naglašava Jošićeva.

Sa druge stran, Bojan Veselinović, Samardžijin advokat, potvrdio je za "Nezavisne" da ga je osumnjičeni pozvao nakon hapšenja.

- Prvo je obavestio svoju majku pa onda mene. Da li će za njega biti predložen pritvor, ne znam. Znam da ga je inspektor pozvao u četvrtak te da je on otišao u policijsku stanicu i onda su ga uhapsili. Za šta ga konkretno sumnjiče, zasad stvarno ne znam - izjavio je Veselinović za "Nezavisne".

Podsjetimo, nekoliko dana nakon što je Šijan ubijen, a njegova supruga ranjena, policija je u Piskavici, nadomak Banjaluke, pronašla zapaljeni automobil i u njemu automatsku pušku. Potom je iz policije potvrđeno da je u pitanju vozilo koje je mesec i po dana pre pronalaska ukradeno u Sarajevu, a sada, po svemu sudeći, upravo Samardžiju sumnjiče da je taj automobil ukrao.

Kako je objavljeno, Stefan Samardžija odranije je poznat policiji, a u zadnje vreme dovodi se u vezu sa auto-mafijom koja deluje na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva. U žižu javnosti dospio je krajem prošle godine, kada je uhapšen zajedno sa još tri osobe zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa ubistvom dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. On je ranije tvrdio da nema veze sa ubistvom policajaca te da ima alibi.

Podetimo, najmanje 15 čaura pronađeno je 5. septembra naveče na mestu ubistva Ostojića i ranjavanja Jošićeve, na koje je vatra otvorena iz zasede, dok su se rendžroverom vraćali kući!

Ubica je u Kozarskoj ulici, u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, u momentu nailaska terenca u kojem su bili supružnici, iskočio i u njih sasuo rafal.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji