PROCURILA NIKAD VIĐENA SLIKA ARKANA IZ 1979: Ovako su ga uhapsili u Holandiji zbog pljačke zlatare! Iz zatvora je pobegao 2 godine kasnije, jer su mu dostavili pištolj (FOTO)

O životu Željka Ražnatovića Arkana, koji je bio osnivač i glavni komandant Srpske dobrovoljačke garde, a ubijen 15. januara 2000. godine, mnogo se pisalo, a i posle 17 godina od njegovog ubista, detalji iz njegovog života izaziva ogromno interesovanje.

 

Na društvenim mrežama osvanula je fotografija mladog Arkana iz holandske štampe nastala prilikom njegovog hapšenja 1979. godine.

Podsetimo, Ražnatović je u u Holandiji hapšen tri puta, a 24. oktobra 1979. uhapšen je i osuđen na sedam godina robije. 

 

Nakon što mu je doturen pištolj, Arkan je 8. maja 1981. uspeo pobeći iz zatvora u Amsterdamu.

 

U Jugoslaviju se vratio 1983. godine, a tragično je stradao 15. januara 2000. godine kada je ubijen u hotelu Interkontinental u Beogradu.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top