U KOLUMBIJI UBIJEN SARADNIK KEKINOG KLANA? Otkriveni novi DETALJI LIKVIDACIJE SRBINA Dejana Stanimirovića Markosa

Srbin Dejan Stanimirović (45), zvani Markos, koji je 1. aprila ubijen u Kolumbiji, navodno je bio pripadnik Kekine grupe, koja, kako prenose kolumbijski mediji, švercuje drogu iz Latinske Amerike u EU i Rusiju.

Kekinu grupu je, podsetimo, prema podacima policijske bele knjige o organizovanom kriminalu, devedesetih godina osnovao Dejan Stojanović Keka sa Novog Beograda, a grupa je bila poznata po brutalnosti i surovosti, a neki su Kekinu grupu u to vreme zvali i „gospodarima narko-tržišta u Srbiji“.

Međutim, Keka je 2006. otišao iz Srbije, a za njim ne postoji poternica naše države, i veruje se da je u Južnoj Americi.

- Kolumbijske vlasti utvrdile su da je Stanimirović došao u tu državu sa još dvojicom muškaraca iz Srbije i da su oni deo kriminalne grupe koja sebe naziva Kekina grupa. U zemlju su ušli prvih dana decembra prošle godine, kako bi obezbedili i nadgledali ogromnu pošiljku kokaina za balkanski kartel - preneli su mediji.

Istražitelji, kako navode, otkrili su i da su Markos i dvojica neimenovanih Srba u Kolumbiju došli sa 300.000 evra u kešu, a da je taj novac trebalo da posluži kao kapara u pregovorima za kupovinu kokaina.

- Dvojica muškaraca koji su bili s Markosom najverovatnije su se vratili u Evropu, i to s kupljenim kokainom. Stanimirović je ostao u zemlji, navodno da obezbedi još jednu pošiljku. On je krajem marta kako se pretpostavlja trebalo da se vrati u Evropu, ali je zbog zatvaranja granica usled pandemije morao da ostane u Kolumbiji.

Odseo je kod tamošnjeg narko-bosa s nadimkom Vojnik, a u njegovoj kući je i nastradao pod još uvek nejasnim okolnostima - rekli su izvori, navodeći da policija još uvek pokušava da uđe u trag ruti kojom su Srbi prevezli robu u Evropu.

Oni navode i da u istrazi učestvuju zajedno kolumbijska policija i Evropska agencija za borbu protiv droge, jer je Stanimirović godinama bio jedan od najtraženijih kriminalaca u Evropi.

S druge strane, porodica i advokat Stanimirovića tvrde da je on bio sportista, a ne narko-diler, te da je posredi greška. 

- Dejanova smrt još uvek nije zvanično potvrđena porodici. Sumnjam u sve što kolumbijski mediji pišu i znam da on nema nikakve veze s Kekom - kaže Aleksandar Šćekić, zastupnik porodice Stanimirović.

Crnogorski mediji nedavno su objavili da je Dejan Stanimirović stajao iza pošiljke kokaina koja je u februaru zaplenjena na Karibima, a koja je bila teška 5,7 tona. - Bio je jedna od veza Evrope i Južne Amerike i njegov zadatak bio je uspostavljanje kontakata i utvrđivanje novih ruta za šverc. Sa ovom grupom navodno se dovode u vezu i dve akcije od prošle godine - jedna u kojoj je u Kolumbiji uhapšeno 16 osoba sa više tona kokaina i dva miliona evra, kao i prethodna, u kojoj je na jahti koja je putovala od Kariba do kopnenog dela Evrope nađeno 850 kilograma kokaina - navode oni.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji