Arkanov prijatelj broj 1: Odležao je robiju zbog njega, a nije pisnuo, opevao ga je i Čorba! (VIDEO)

Branko Savković, zvani Žika Živac, bio je jedan od najboljih prijatelja Željka Ražnatovića Arkana, kažu urbana predanja iz devedesetih.

Prema tim izvorima, navodno je Arkan pozvao Žiku Živca, dok je ovaj bio na letovanju. On dolazi u Beograd, seda u Arkanova kola i kreće ka Nemačkoj. Na granici ga po dojavi hapse, iz nikad dovoljno jasnih razloga.

Zbog toga je proveo deceniju u zatvoru i ćutao kao zaliven. Nikad nikog nije odao.

Zbog ovog slučaja klub "Amedeus" je uskoro zatvoren, a klub su držali Željko Ražnatović Arkan, Đorđe Božović Giška i slikar Dragan Malešević Tapi.

Lojalnost Žike Živca opisana je i u pesmi Bore Čorbe:

"Nikada cinkaroš, nikada taster

Ćuti da sačuva drugove

K'o da na usta zalepi flaster

Pa leži tuđe dugove

Kad su u Švapskoj 'apsili Žiku

Grozni nemački policajci

Žika se okrete, pljunu i reče:

Ej, policajci, steram vam ga majci!

Žika je uvek nasmejan i vedar

Sa puno smisla za humor

Čak i kad radi kao redar

On je k'o dobroćudni tumor

On ima ruke k'o lopate

A srce od Rusije veće

Zato se on i žena mu zlopate

Jer nema sreće

Žika Živac je dežurni krivac

On je obeleženi negativac

Dripci kad banku obiju

Žika zaglavi robiju"

Vladimir Beba Popović svojevremeno ga je nazvao "Legijinim bankarom". Navodno, koristio je novac Milorada Ulemeka i uvećavao njegovu imovinu tako što je po bagatelnim cenama kupovao zemlju uz lokalne i magistralne puteve Srbije.

Te 2009. je bio pozvan kao specijalni VIP gost u centru Sava povodom posete Dmitrija Medvedeva! Naime, Savkoviću kog su prozivali da je doajen podzemlja, sami Rusi su poslali pozivnicu za prednji, VIP deo velike sale u "Sava centru", pored najvažnijih funkcionera.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji