ZBOG OVIH SLIKA ŠIJANA, KNELETA I ŠLJUKE I DANAS SE DIŽE PRAŠINA: On sedi ozbiljan, u odelu, a na njega pada kiša nemačkih maraka

Pare, slava, skupa kola, sve su to imali i nisu se libili da to i pokažu. 

Tako se tada živelo, devedesetih su u Srbiji važili drugi aršini, ali fotografije koje su tada šokirale javnost, isto osećanje izazivaju i sada, ako ne i veće jer oni koji su se rodili desetak godina kasnije o tome kako se opasno živelo devedesetih čuli su samo iz priča svojih roditelja.

Fotografija koja i dan danas izaziva veliku pažnju jeste ona na kojoj Zoran Šijan sedi ozbiljan u odelu a iznad njega doslovno padaju pare i to silne nemačke marke u godinama kada je 100 maraka značilo život - u svakom smislu. Od tih para moglo je dobro da se živi čitav mesec, a ko je imao 100 maraka u džepu bio je bogat. Živelo se ali i umiralo za 100 maraka. Vreme koje je bilo i prošlo, ne povratilo se nikad.

U vremenu dok se otimalo i ginulo i za manje od 100 maraka, Beogradom su se vozile i ovakve zveri od automobila...

Jedno od najtužnijih i najtežih sećanja jeste i ono na demonstracije 9. marta 1991, kada je stradalo dvoje ljudi. Na ovoj fotografiji se vidi Knele koji probija policijski kordon.  

a

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji