Jelena Đoković šokirala fanove morbidnom fotografijom na društvenim mrežama! (FOTO)

Naravno, sve je u cilju nauke, ali je opet teško za gledati

Supruga najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića, Jelena, posetila je prirodnjački muzej u Berlinu i tom prilikom videla neke fascinantne stvari. 

Na svom Instagram profilu postavila je fotografije skeleta dinosaurusa, kao i jednu koja je pomalo šokirala fanove novopečene mame.

View this post on Instagram

Meet Tristan Otto the T. Rex that is exhibited in National History Museum of Berlin. He was discovered in Montana, USA in 2010. The fossil is approximately 66 million years old. According to current knowledge, a T.rex skeleton should consist of 300 bones and for Tristan, they found 170 - which makes it one of the three most complete specimens worldwide. T.rex was constantly breaking its teeth with the mighty force of its bite, and the new ones kept growing. Poor thing had a constant toothache! I assume that could probably be the reason why he is one of the scariest dinosaurs we know... Always so angry and in a killer mode. Imagine you had a toothache all the time? I'd be miserable! ? #geek

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on

Malo je prizor težak za gledanje, pogotovo ljubiteljima pasa. Naravno, sve je to u cilju nauke.

View this post on Instagram

Today at the Natural History Museum in Berlin I had a chance to see and learn so many new things. I really loved the exhibit of T-Rex #Tristan and will share in a separate post something amazing I learned about it. But here... This photo is showing a mutation. Mutation refers to genetic change and the word is often used negatively, mainly because of Down syndrome or skin cancer. However, in terms of evolutionary history, mutations are the most important factor in change and innovation. Not all genetic changes have negative consequences. Many represent innovation that can prevail throughout populations and contribute to the development of new species. Fascinating isn't it? #geek ?

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on

Jelena Đoković, autoritet u obasti brend menadžmenta i supruga prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, ekskluzivno za Međunarodni univerzitet u Monaku (IUM) deli savete mladim i talentovanih preduzetnicima. Uprkos tome što je posvećena poslu kojim se bavi, što često putuje širom sveta gde niže uspehe u brojnim poslovnim poduhvatima, Jelena uvek ističe da najveću ljubav i inspiraciju pronalazi u svojoj porodici, sinu i suprugu. Veliku strast gaji prema konstantnom učenju i čitanju, i snažno veruje da se suština obrazovanja ogleda u davanju.

Jeleni Đoković dobro je poznat put ka uspehu. Diplomirala je na odseku Poslovna administracija u klasi 2008, na prestižnom Univerzitetu Bokoni u Milanu. Nakon godinu dana profesionalnog iskustva koje je stekla radeći za jednu naftnu kompaniju, upisala je master studije na Međunarodnom univerzitetu u Monaku (IUM). Ubrzo po završetku studija pridružila se timu svog supruga, ne samo kao njegova devojka u to vreme, već i kao poslovni partner. Jelena se rado priseća svog iskustva kao studenta IUM-a.

“Master studije na IUM bile su veoma intenzivne. U početku, nije mi bilo lako da pronađem dovoljno vremena kako bih ispunila sve obaveze na fakultetu i proučila potrebnu literaturu. Ipak, to me je nateralo da za kratko vreme naučim da se dobro organizujem i iskoristim vreme koje imam na raspolaganju kako bih mogla da postignem sve stvari koje se od mene očekuju. Znanje koje sam stekla na studijama pripremilo me je na najbolji način za buduće poslovne poduhvate i izazove, i često ističem koliko sam zahvalna zbog takvog iskustva. Konkurencija na fakultetu bila je veoma jaka, uz mnoštvo talentovanih pojedinaca koji su želeli da se dokažu. U takvom konkurentnom okruženju, gde se sve odvijalo brzim tempom, međusobno smo podsticali jedni druge da budemo još bolji i da konstantno napredujemo. Učiti kako se postaje jak timski igrač za sve nas je bilo dragoceno iskustvo. Zajedno smo uspeli da realizujemo mnogo uspešnih projekata i usput smo stekli prijatelje za ceo život. Mnoge moje kolege danas imaju veoma zavidne karijere, i zahvalna sam IUM što nam je omogućio da izgradimo jaku osnovu kako bismo se suočili sa životnim izazovima. Veoma sam ponosna što sam studirala na IUM.”

Poslednjih pet godina ova uspešna mlada žena radi kao brend menadžer u timu Novaka Đokovića. Njene menadžerske sposobnosti su zaista impresivne. Na dnevnom nivou, njen zadatak je da se pobrine da su svi kanali javne komunikacije u skladu sa identitetom, globalnom misijom i vrednostima za koje se Novak Đoković zalaže. Učestvovala je u osmišljavanju logotipa, pokretanju sajta i prisutnosti svetskog teniskog broja 1 na društvenim mrežama. Danas, sve sponzorske ugovore, intervjue i filantropske aktivnosti Novaka Đokovića prati Jelenin tim. U cilju bolje komunikacije Novakovih sportskih dostignuća, Jelena je preuzela odgovornost da brine i o online i offline PR i marketing timu. Njen cilj je bio da izgradi jaku komunikacijsku strategiju koja prati Novakov veliki uspeh u tenisu, i time omogućava kvalitetniju komunikaciju sa štampanim i elektronskim medijima. “Novak je najbolji teniser sveta i višestruki grend slem šampion. On je sportista velikog srca, strastven i saosećajan u isto vreme, koji slavu i ugled koristi kao platformu za stvaranje većeg dobra”, kaže Jelena Đoković.

Poslednje četiri godine Jelena je radila kao globalni direktor Novak Đoković Fondacije. Pre nego što je preuzela tu poziciju, fondacija je postojala pod nazivom Novak fond i pomagala je različitim sektorima – od finansiranja putovanja sportista i talentovane dece na razna takmičenja, do doniranja hrane i vode za siromašne zajednice, finansiranja ugroženih sredina i kulturno istorijskih spomenika, pomaganja bolesnoj deci i porodicama.

Kada je usledio zadatak da se redefiniše misija fondacije, Jelena je uložila svu svoju energiju i znanje da rebrendira Novakov fond i kreira nove vizije i ciljeve ove humanitarne organizacije.

“Bilo je važno da ograničimo obim našeg delovanja i aktivnosti kako bi se proizveo jači uticaj i kako bi se privukli donatori koji dele istu viziju. Mi podržavamo rano obrazovanje i naša misija je da omogućimo deci iz socijalno ugroženih sredina da rastu, igraju se i razvijaju u sigurnom, kreativnm i podsticajnom okruženju, dok uče da poštuju druge i brinu o životnoj sredini. Otvaramo vrtiće u selima i manje razvijenim mestima, svuda gde ih ranije nije bilo, i pružamo podršku profesionalnom usavršavanju vaspitača kako bi unapredili svoj rad sa decom. Doniramo knjige, didaktički materijal i ostalu opremu koja je vrtićima potrebna, i promovišemo značaj zdrave ishrane i fizičke aktivnosti za najmlađe. Ogranizujemo tradicionalne kampove prijateljstva za mališane. Već tri godine finansiramo pilot projekat čiji cilj je da se spreči institucionalizacija dece i da se osnaže porodice u riziku od razdvajanja. Program je odnedavno preuzela Vlada republike Srbije kao deo svoje socijalne politike. Ponosni smo na to što smo u prilici da koristimo svoja sredstva na održiv način, od kojih će veći broj dece imati koristi, i investiramo u projekte koji će trajati i posle naših donacija. To je ključno za nas i naše donatore”, ističe Jelena strastveno govoreći o svom humanitarnom radu.

Danas Novak Đoković Fondacija ima kancelarije u SAD, Velikoj Britaniji i Srbiji, i aktivno ulaže u programe ranog obrazovanja. Fondacija podržava i finansira projekte koji povećavaju dostupnost i kvalitet obrazovanja, unapređuju programe i usluge obrazovnih ustanova i pružaju profesionalnu obuku za nastavno osoblje. Novak Đoković Fondacija otvorila je 7 Školica života, obnovila 4 osnovne škole, obučila preko 600 vaspitača i nastavnika, donirala knjige i nastavni materijal, renovirala igrališta i organizovala dečije kampove. Takođe, zahvaljujući uspešnoj saranji sa UNICEF-om, NDF je finansirala nekoliko njihovih projekata. Od 2012. godine NDF je prikupila preko 10 miliona dolara za projekte.

“Prošle godine smo sklopili partnerstvo sa Svetskom bankom sa ciljem da podstaknemo humanitarne organizacije i vlade širom sveta da više investiraju u rano obrazovanje. Naša fondacija je uzeta kao primer ulaganja u rano obrazovanje, na šta smo ponosni. U međuvremenu sam prepustila mesto globalnog direktora fondacije Albertu Liđiju, koji radi fantastičan posao. Trenutno se bavim drugim projektima, ali i dalje smatram fondaciju kao svoje dete i zaista sam ponosna na sve što smo postigli do sada. Uzbuđeno posmatram kako fondacija raste iz dana u dan i kako dopire do sve većeg broja dece”, navodi Jelena Đoković.

Prošlog septembra, preko Novak Đoković Fondacije, Jelena je pokrenula besplatan časopis za studente “Original” koji je dostupan na fakultetima, kao i u slobodnoj prodaji. Kao direktor časopisa, Jelena učestvuje u odabiru priča, ekskluzivnih intervjua i članaka koji će biti objavljeni.

“Svrha Originala je da objavljuje kvalitetne, pozitivne i inspirativne priče iz celog sveta kako bi podstakao studente da se bore za svoje snove, i motivisao ih da nastave naporno da rade kako bi napredovali i ostvarili uspeh u životu. U pitanju je mesečnik i do sada smo objavili 5 brojeva. Među mnogim interesantnim intervjuima i člancima koji su osvanuli na stranicama našeg časopisa istakla bih ekskluzivne intervjue sa Anom Vintur, Borisom Bekerom, Ričardom Brensonom, zatim sa jednim od osnivača Instagrama Kevinom Sistromom, pa Džonom Galijanom…”

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji