Paparazzo

Paparazzo (1411)

Srpska estrada puna je iznenađenja i kada je obrazovanje poznatih ličnosti u pitanju.

Primera radi, verovatno akademski najobrazovanija je Neda Ukraden, koja ima čak dve diplome, i to Pravnog i Filološkog fakulteta. Nedu u stopu prate kolege Zorica Brunclik, sa diplomom Pravnog fakulteta u Nišu, kao i Zdravko Čolić koji je završio ekonomiju u Sarajevu.

Na estradi ima i onih koji “mašu” potpuno neočekivanim diplomama –

Popularni voditelj Milan Kalinić je zapravo po struci pilot, sa završenom Pilotskom akademijom u Vršcu, dok je pevač Adil Maksutović diplomirani kriminolog.

Profesiju saobraćajnog inženjera Miloš Bojanić je zamenio muzikom, a da je pevanje daleko unosnije zanimanje uverila se i Darija Stanojević, koja je diplomirala arapski jezik na Filološkom fakultetu. Nikolija Jovanović, ćerka Vesne Zmijanac, završila je studije Međunarodnog biznisa u Atini.

Muzički su, svakako, najobrazovaniji Željko Joksimović, Bilja Krstić, Kornelije Kovač i Zorana Pavić, jer su završili Muzičku akademiju.

S druge strane, spisak “srednjoškolaca” je, naravno, nešto duži –

Dara Bubamara završila je Srednju saobraćajnu, Ceca Ražnatović Poljoprivrednu školu u Žitorađi, smer svinjarstvo, a Dragana Mirković, Mira Škorić i Suzana Jovanović – trgovačku školu.

Za “muška” zanimanja i “majstorske” škole odlučili su se Džej Ramadanovski i Sinan Sakić, pošto je prvi autolakirer, a drugi – elektrovarilac.

Nasuprot njima…

Era Ojdanić je sam priznao da “nije majstor da napravi bure, ali je majstor da osvaja cure”. Budući da se za to njegovo majstorstvo ne dobija nikakva diploma, Era je ostao na osnovnoj školi.

Isto obrazovanje, to jest osam razreda osnovne škole, imaju i Severina, Zlata Petrović, Ljuba Aličić, Hasan Dudić i Vesna Zmijanac, koja pored toga može da se pohvali i završenim daktilografskim kursom.

Jutjub zvezda Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, trenutno najviše zarađuje na našoj internet sceni.

Baka često ističe da mu materijalne stvari nisu važne, ali novac voli da troši na skupocene automobile.

Prvi skupoceni auto koji je kupio bio je Porše, ali se kolekcija brzo upotpunila i novim besnim mašinama.

Prase tu ne planira da stane. Sada je snimio novi video, gde možemo videti da se dvoumi da li da kupi Bentlija ili Panameru.

Bentli košta čak 250.000 evra, a Panamera 170.000 evra. Kako je izgledao ispovanje i biranje novog automobila, pogledajte u videu ispod.

Naime, pevačica je podelila fotografiju na kojoj je moguće videti njega i njihovog sina Jovana, ali je ovaj emotivni prizor izazvao lavinu komentara koji su zasmetali pevačici.

- Svi vi koji komentarišete mog supruga i pišete da treba da se ošiša, obrije, da izgleda kao pećinski čovek i slično - imam poruku za vas. Veoma ste primitivni, nevaspitani i jednostavno produžite dalje - poručila je Seka.

- Većina vas koja to piše kad uđem na profil liči na... Bolje da ne komentarišem jer ne mogu da budem toliko nekulturna. Dakle, gospodo, dosadni ste i shvatite da čovek izgleda onako kako on želi. Zar mislite da je njemu vaše mišljenje važno? Zar mislite da će da vas posluša? - dodala je Aleksićeva.

- Ne budite smešni. Gledajte sebe, sređujte sebe, šišajte se, brijete dlake i dalje da ne nabrajam. A sada izvolite i otpratite me i ne kvarite sliku ni meni ni ovim divnim ljudima koji komentarišu u postovima i prepoznaju prave vrednosti. Da, moj muž nije obrijan i ošišan jer je meni tako najlepši i najvoljeniji je. Voli me, poštuje i čini da moji sinovi i ja budemo srećni. I, zamislite, neobrijan je.

Poznati estradnjaci često doživljavaju neprijatnosti na nastupima i njihov život nije nimalo lak, a tome svedoči veliki broj incidenata koji se dešavaju na njihovim nastupima kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

Mile Kitić je među poslednjima doživeo lom na nastupu, kada ga je mladić iz publike oborio sa bine, ali sva sreća brzo je reagovalo obezebeđenje.

- Pevao sam u petak uveče u Bazelu, došao jedan gost i kaže: "Je l' može ta i ta pesma?", ja mu kažem:"Sačekaj, buraz, ne mogu da prekidam sad što pevam". Ja njemu lepo kažem - samo da završim ovo, ne mogu usred pesme da prekidam i da pevam drugu pesmu. Nije mi davao nikakve znake da je agresivan. I on mene za rukav i povuče me dole, bilo je tu par stepenika, ja se sapleo i pao. Odmah je skočilo obezbeđenje i sklonilo ga sa mene, istog trenutka su ga izveli. Nije bilo udaraca, ali izašla je ta ružna slika, na snimku to zaista izgleda tako - rekao je Kitić.

Pevač Deni Boneštaj doživeo je noćnu moru na nastupu kada ga je gost udario flašom u glavu.

- Dok sam na­stu­pao, mu­ška­rac mi je pri­šao i za­h­te­vao da do­đem do nje­go­vog sto­la. Obja­snio sam mu da to ta­ko ne fu­n­k­cio­ni­še, te da že­lim da mu ispu­nim mu­zi­č­ku že­lju i ot­pe­vam pe­smu ko­ju tra­ži, ali s bi­ne. Ka­da sam mu to re­kao, pos­tao je agre­si­van, upo­ran u to­me da me odve­de do nje­go­vog sto­la. Ka­da sam shva­tio da će bi­ti sa­mo go­re, dao sam mi­kro­fon kla­vi­ja­tu­ri­sti i kre­nuo ka toa­le­tu da bih se sklo­nio od ne­pri­jat­ne si­tua­ci­je i tog čo­ve­ka.Čim sam na­pra­vio dva ko­ra­ka, ose­tio sam uda­rac fla­šom u po­ti­ljak. Ka­ko sam se okre­nuo, on me je opet uda­rio, ali na dru­gu stra­nu. Tu imam he­ma­tom. Gos­ti su sko­či­li i sklo­ni­li ga od me­ne, a on je i da­lje di­vljao i vre­đao. Po­če­la je krv da li­p­ti i pri­ja­te­lj mi je sta­vio sa­l­ve­te na ra­nu i odve­zao me u Ur­gen­t­ni. Ta­mo su me uši­li, imam 12 ko­p­či na gla­vi - ispri­čao je za Ku­rir pe­vač.

Kija Kockar nije imala neprijatne situacije kao njene kolege, ali kao najgoru stvar ističe kada publika na izvođača u klubu ne reaguje.

- Nisam imala neprijatnosti, ali bih rekla da je najgora stvar kada je pun klub, a publika ne reaguje - rekla je Kija za "Mondo" i nastavila:

"Ima jedan klub u dijaspori gde publika bukvalno ne reaguje ni na jednog pevača. Ako nemaš povratnu reakciju publike, iskreno nemaš ni volje, a i malo je neprijatno", naglasila je Kockareva. 

PevačicaMaja Berović doživela je strašnu situaciju na nastupu u Beču kada joj je nepoznati muškarac pretio da će ubiti nju, njenog supruga Alena i sebe. Čovek je sa kupljenom kartom pušten u diskoteku, neprimećen je sačekao kraj koncerta kako bi se navodno slikao sa njom i čim su ga pustili u bekstejdž, on je izvadio nož. Maja se dobro snašla, nije paničila, nego je odglumila da je radosna što ga vidi, kao da su prijatelji, i ponudila mu da sedne i popije nešto, a Alen, koji je bio nekoliko metara dalje, diskretno je pozvao obezbeđenje. Za nekoliko minuta su ga savladali.

Rada Manojlović u srpskoj prestonici doživela je veliku neprijatnost kada ju je, kako se navodi, spopao fan koji je bio pod utiskom čašice više. Pevačica je pokušala da „na finjaka“ izbegne skandal, ali su je na kraju čuvala dva čoveka iz obezbeđenja, za svaki slučaj.

"Kao i uvek kada nastupa, Rada je na binu izašla baš raspoložena i spremna da satima peva i napravi ludu žurku. Čim je počela da igra i da vrcka, muškarcima su pale vilice, jer joj je haljina bila baš kratka. To je najviše obradovalo grupu momaka koji su se našli u separeu na metar do bine. Nisu mogli da skinu pogled sa nje, ali niko nije ni slutio da će bilo ko preći granicu i naskočiti na Radu", rekao je izvor za Alo.rs pa naveo da se jedan od momaka brzo izdvojio, a onda je u nekoliko navrata pokušao da je uhvati i poljubi u ruku.

Posledice pandemije na svojoj koži do kraja godine debelo će osetiti mnogi pevači, pevačice i muzičari. Tako da, koliko god se veselili normalizaciji života, estradnjaci najviše brinu zato što im predstoji višemesečna pauza u radu, od kojeg su navikli da žive mnogo bolje nego prosečno stanovništvo. Srazmerno pražnjenju štekova, kod pevača raste i nervoza jer do prvih novčanih priliva moraće da čekaju, po svemu sudeći, do 2021. godine.

Kao i o svemu što ih tišti, najveći broj pevača ćuti i samo su retki priznali da su zabrinuti. Aca Lukas, za razliku od mnogih, za Srpski telegraf priznao je da mu je standard opao.

- Tek sam sada video koliko je veliko 100 evra jer mi traje pet dana, a navikao sam da bez 2.000 evra ne izlazim u provod. Sva mesta na kojima meni odlaze pare su zatvorena i sada živim onako kako živi 80 odsto normalnog sveta, i to celog života, jer ne idu ni u kafani, ni u kazina, a i ne putuju. Takođe, ne idu ni u skupe radnje, u kojima ja kupujem garderobu i obuću, i svi se sa

mo hrane. Tako i ja sada živim, da se razumemo, bez priliva novca, te trošim ono što imam na hranu i piće. Ruku na srce, na piće mi odlazi više nego normalnom svetu jer mi dolaze prijatelji, a volimo da popijemo - iskren je Lukas.

Folker je stopostotno siguran da bar narednih pola godine neće biti nastupa u dijaspori, koja je i glavni izvor prihoda za srpsku estradu.

- Čim je Angela Merkel rekla da je otkazan Oktoberfest, jasno je da mi nećemo u zapadnoj Evropi zapevati bar do Nove godine, a pitanje je i posle toga. Sve dok korona ne bude kao običan grip, nema opuštenog života i skupova. Ma ni ovde u Srbiji nećemo pevati jer mora da se drži socijalna distanca, ali kako svima tako će biti i nama - kaže Lukas, koji apeluje na kolege da budu razumni i da saosećaju sa narodom.

- Estrada mnogo kuka sada, a to ne bi trebalo da radi jer svi imaju pare u šteku nekom, siguran sam. Trebalo bi više da pomažu ljudima koji stvarno nemaju - zaključio je Aca.

Uglavnom duhom pozitivna Goca Tržan kroz ironiju se dotakla finansijske krize kod zabavljača.

- Uskoro će na broj za humanitarnu pomoć slati poruke za pevače i muzičare - rekla je Goca, aludirajući na to da će neke kolege biti egzistencijalno ugrožene, kao što su građani Srbije za koje se šalju sms poruke kao materijalna pomoć.

Tržanova je poručila da očekuje olakšice od države u prevazilaženju krize.

- Imam firmu i nisam ostala praznog novčanika. Da se ne lažemo, odgovaralo bi mi da država smanji porez dok traje pandemija. Ni ja ni moje kolege nigde ne radimo, pa bi nam dobro došlo da manje plaćamo porez - rekla je Tržanka.

Isti zahtev u strahu od lošijeg standarda ima i Goca Božinovska.

- Samo desetak pevača enormo zarađuje. Treba pomoći i pevačima kad je kriza i smanjiti nam poreze jer ne može drugima da se pomaže, a nama vruć krompir da se da - kaže Božinovska.

Ceca Ražnatović se 19. februara 1995. godine udala za Željka Ražnatovića Arkana. 

Ono što je manje poznata informacija je da je bivši vladika Zvorničko-tuzlanske eparhije Vasilije Kačavenda bio je jedan od sveštenika koji su venčali Cecu i Arkana.

Na fotografiji se jasno vidi da je Kačavenda bio u redu sveštenika SPC koji su prisustvovali srpskoj "svadbi decenije".

Kačavenda bio vrlo neprijatan tokom razgovora s novinarima koji su ga pitali o ovoj fotografiji.

- Nisam ih venčao, ali neću da vam kažem da li sam prisustvovao. Ne sećam se - rekao je vladika i spustio slušalicu.

Ipak, sveštenik Milidrag Stokanović, Kačavendina desna ruka, seća se da je vladika bio među sveštenicima koji su venčali Arkana i Cecu.

On kaže da se sa sigurnošću seća da Kačavenda nije lično vodio ceremoniju, nego da su to radila druga dva sveštenika. On je, kaže Stokanović, bio pozvan kao episkop kako bi bili ispoštovani crkveni kanoni, jer je Arkan bio stariji od Cece 21 godinu.

- Tu se radi o crkvenom kanonu koji samo izuzetno dopušta veliku razliku u godinama između mladenaca. Kod njih je ta razlika bila veća od propisanog maksimuma od 15 godina. Sećam se venčanja, a Kačavenda je bio pozvan da bude među sveštenicima, pre svega, jer je bio veliki Arkanov prijatelj, a i kao episkop zbog kontroverzi oko razlike u godinama supružnika - kaže Stokanović.

Danijela Dimitrovska i Ognjen Amidžić u skladnom su braku još od 2012. godine iz kog imaju sina Matiju.

Poznati voditelj i autor emisije "Amidži šou" sa ekipom portala Alo.rs progovorio je o tome koliko je teško očuvati porodicu u današnjem vremenu.

- Jako je teško. Današnje vreme je jurnjava i haos, kada je sve "na lajk" ili "na klik" ili na novac... Naši poslovi nisu standardni, ali dobro je što se Danijela i ja kapiramo još od dana kada smo se upoznali. Jako dobro znamo kako se živi i šta su moje, a šta njene obaveze i tako se snalazimo - ističe naš sagovornik i dodaje:

- Trudimo se da što više vremena provodimo sa Matijom i da se posvetimo njemu. Najbolji su trenuci kada uspevamo svi da budemo zajedno - priča nam poznati voditelj.

Ognjen Amidžić je osim o porodici progovorio i o karijeri, a jednu stvar u svom poslu je morao zauvek da ukine.

- Sve ima rok trajanja - kaže voditelj, a o čemu je reč pogledajte na videu ispod teksta:

Folk pevač Radiša Trajković Đani, koji je zajedno sa suprugom Slađom i sinom u kućnom pritvoru jer je prekršio zakon tokom vanrednog stanja, ove godine Praznik rada proslavlja sa svojim najmilijima kod kuće u porodičnoj atmosferi.

Đani, koji je inače pevao na svaki Prvi maj, ove godine ga je proveo u krugu porodice. Kako je rekao, otkako je u kućnom pritvoru, on troši mnogo manje novca nego ranije. 

"Ja sam tokom svega ovoga što je zadesilo mene i moju porodicu shvatio da je bolje kada čovek ima manje, onda manje i troši. Ja to od srca kažem. Stvarno to mislim. Lepše se živi kad imaš manje. Ovako ceo život jurimo, više trošimo, prohtevi su veći. Sad kad sam u ovoj potpunoj izolaciji ja to vidim. Ne potrošimo ni 100 evra dnevno, ma 50 evra je dovoljno. Napuniš sebi frižider, svi smo tu, kuva se... A ovako bi bilo restorani gore, dole, đavo ti ne da mira. Ranije samo gledam kako mi neka majica fali, sve nešto nemaš, ljudi pobesne i to je to", rekao je Đani za Pink, a ova njegova izjava može da razbesni pola Srbije, budući da je suma koju dnevno troši za mnoge ogromna.

Poznata pevačica i voditeljka rijalitija "Parovi", Vesna Vukelić Vendi, ekskluzivno je odgovarala na pitanja koja ovih dana potresaju estradu.

Naime, njena koleginica, Neda Ukraden je prva pokrenula apel vlastima, da se pevačima finansijski pomogne za vreme pandemije.

Posle apela pevačice usledila je medijska hajka, a evo šta tim povodom ima dakaze Vendi:

- Ne bih baš da učestvujem u hajci gde su svi ostali. Verovatno je sada zanimljivo, da se ona što više oplete, suviše mi je "jeftna" takva hajka... Neka je "jure" ti bez teme za novine. Kratko i jasno: hajku ne volim, pogotovo kada neko ima legalnu slobodnu i volju na takav izbor - objašnjava  sagovornica i dodaje:

- Svako objašnjava sebe i osoba kojoj je stalo do 100 evra, kao i ovi što se bave takvom temom od 100 evra. Svako vidi ono što hoće. Ja to neću da gledam! - rekla je.

Upitana da li će uzeti svojih 100 evra na koje ima pravo svaki punoletni građanin Srbije Vendi je odgovorila:

- Ja u životu uzimam samo ono što zaradim - završila je pevačica.

U pitanju je Sejo Kalač koji je uhapšen 25. marta prošle godine. On je uhvaćen kako na benzinskoj pumpi krade mobilni telefon.

Do krađe je došlo tako što je kupac ispred njega spustio mobilni telefon dok ne plati svoj račun, ali ga je zaboravio na kasi. Uzima kese i odlazi, a na red dolazi Sejo koji vrlo mudro pomera telefon i spušta svoje limenke. Dok čeka naplatu, vadi crne naočare i stavlja ih.

Kada mu je kasirka dala račun, Sejo je pokupio svoju kesu sa robom ali i uzeo telefon koji je prethodna mušterija zaboravila.

Sve to zabeleženo je kamerom.

A Sejo i posle toga i alje redovno nastupa, ali je neprepoznatljiv. Nema drugu kovrdžavu kosu već potpuno kratku i nije prisutan u javnom životu.

Strana 1 od 101

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji