GIŠKIN PRIJATELJ: Prepoznajete li sportistu sa slike sa Giškom, danas je udat za našu estradnu pevačicu (FOTO)

O njegovom životu prepričavane su brojne priče. Neke od njih su postale pravi mitovi, a na Facebooku postoji i stranica Legende devedesetih koja često objavljuje podatke o Giškinom životu. Tu su i brojne anegdote i fotografije.Božović je rođen 16. septembra 1955. godine. Bio je sin prvijenac Gavra i Milene Božović. Otac mu je iz plemena Kuča i to od porodice Mićković, ali je ubrzo zbog sukoba sa zakonom promijenio identitet i zbog sigurnosti porodice prezime promijenio u Božović po djedu Božu.

Zbog toga je i na grobu u Kučima vraćeno staro prezime Mićković, jer je to bila Giškina želja.

Giška je sa majkom Milenom i mlađom sestrom Slavicom do 1964. godine živio u Inđiji kada je Gavro ubijen i poslije tog događaja preselili su se u Beograd, tačnije na Voždovac.

Kao mladić trenirao je boks, a veliku ljubav gajio je i prema tenisu odatle i potiče prijateljstvo iz nešto kasnijeg perioda sa Bobom Živojinovićem, čuvenim teniserom i suprugom folk pjevačice Lepe Brene. 

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji