DARKO LAZIĆ U APARTMANU PATRIJARHA PAVLE: Dobio je istu sobu u kojoj je boravio Patrijarh Pavle kako bi iscelio svoje grehe

Pevač Darko Lazić, koji se trenutno oporavlja u banji Selters nadomak Mladenovca od posledica teške saobraćajne nesreće, boravi u najluksuznijem apartmanu ovog lečilišta,  u kom su svojevremeno dane provodili i pokojni patrijarh Srpske pravoslavne crkve gospodin Pavle i zvezda jugosovenske kinematografije Bata Živojinović. 

Lazić će u ovom apartmanu provesti 45 dana.

- Darko je za sedam dana, koliko boravi u banji, samo nekoliko puta odlazio na tretmane van apartmana. Oni su u njegovu sobu prebacili sve neophodne aparate, a Lazić je do daljnjeg odložio odlazak u slanu sobu i džakuzi - zaključio je izvor. 

U ovoj banji se patrijarh Pavle lečio od povrede kuka, a Bata Živojinović takođe nakon što je doživeo težak moždani udar.

Od svih poglavara SPC patrijarh Pavle je najviše putovao. Nekoliko puta je boravio u Americi, a u svojoj 91. godini putovao je i u daleku Australiju gde je osveštao zemljište za srpski koledž „Sveti Sava”. Nepun dan posle povratka u Beograd već je bio u avionu za Moskvu.

Godinu dana kasnije bio je i u Ljubljani gde je osveštao crkvu svetih Ćirila i Metodija. Iako u poodmaklim godinama, neumoran u svom pastirskom služenju, u decembru 2005. godine trebalo je da predvodi delegaciju hrišćanskih crkava iz SCG u Brisel, Strazbur i Brisel. Ali, 8. decembra zbog povrede kuka, prilikom pada u svojim odajama, poglavar SPC je primljen na VMA.

Patrijarh se oporavio i za Božić, krećući se uz pomoć hodalice, pročitao je poslanicu vernicima za Roždestvo Hristovo. Uoči Vaskrsa 2006. godine patrijarh je imao još jednu nezgodu, prilikom kupanja opekao se vrelom vodom. Vaskrsenje Hristovo je dočekao na VMA.

Tada su počeli nagovori i da se patrijarh zbog zdravstvenog stanja povuče sa Svetosavskog trona, iako je po pravoslavnim kanonima funkcija patrijarha doživotna.

Patrijarh je više puta boravio na oporavku banji Selters kod Mladenovca i Banji Koviljači. Poslednji put predsedavao je Svetim arhijerejskim saborom u maju 2007. godine. Jesenji sabor je odložen a mitropolit Amfilohije, po hirotoniji najstariji član Svetog sinoda, dodeljen mu je na ispomoć.

Koliko će banja prijati Laziću i pomoći mu da se izleči? Ostaje da vidimo. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji