KADA DA RODITE SLEDEĆE DETE: Naučnici istražili koji je najbolji razmak između dve trudnoće

Stručnjaci Univerziteta u Sinsinatiju sproveli su naučno istraživanje o tome koliko bi trebalo odmoriti telo od trudnoće pre nego što žena ponovo ostane u drugom stanju. Pogledajte do kojeg su zaključka došli.

Istraživanje je vršeno analizom zdravstvenih nalaza čak 450 hiljada mališana i njihovih majki, zbog čega je potraga za idealnim vremenskim razmakom između dveju trudnoća trajala čak šest godina.

Na sledećoj strani pogledajte rezultate istraživanja.


Rezultati istraživanja su pokazali da je u slučaju žena koje naprave 12 meseci razmaka čak 53,3 odsto veća verovatnoća da će se poroditi pre termina. S druge strane, majke koje su sačekale 18 meseci imaju upola nižu verovatnoću  za to – oko 23,1 odsto.

Kako smatraju naučnici s Univerziteta u Sinsinatiju, prevremeno rađanje je uzrok čak 75 procenata komplikacija kod beba i dodali da se godišnje pre termina rodi 15 miliona dece, a da tek jedan milion preživi.

e-max.it: your social media marketing partner

Ostavi komentar

Prokomentariši vest koju si pročitao. Budite pažljivi i poštujte pravila privatnosti sajta Politika Ekspres Srbija.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin.

Go to top